Šport
22 ogledov

"Strašni zvezdniki niso cilj"

Žurnal24 main
O sedanjosti in prihodnosti ACH Volleyja smo se pogovarjali z izvršnim direktorjem Blejcev Gregorjem Humerco. Pogodbe potečejo tujcem z izjemo Oliverja Venna, precej verjeten je odhod Glenna Hoaga.

Lahko rečem, da je bila sezona fantastična. Osvojili smo tri lovorike. Na zaključnem turnirju smo igrali dostojno in tako dokazali, da smo tam zasluženo.
Gregor Humerca

Zaključni turnir je izjemen uspeh, vendar ali bi se kljub temu dalo iztržiti še kaj več kot četrto mesto?
Glede na okoliščine so dali fantje od sebe najboljše. Zavedati se moramo, da imamo zelo mlado ekipo, za katero je bila to ogromna izkušnja. Igralci zorijo korak za korakom.

Kaj manjka ACH, da bi bil z ramo ob rami z vrhunskimi evropskimi klubi?
Praktično lahko rečemo, da smo z ramo ob rami. S svojo igro smo dokazali, da lahko uspešno pariramo tudi Trentinu, svetovnemu klubskemu prvaku. Italijanom smo vzeli celo niz, kar Dinamu ni uspelo, z nekaj manj napakami pa bi bilo lahko še bolje. Težko je v teh finančnih okvirih sestaviti strašno ekipo zvezdnikov. To ni naš cilj – v moštvu želimo čim več slovenskih igralcev z nekaj tujimi okrepitvami.

Organizacijsko pa se lahko merite z najboljšimi ekipami?
Če povzamem vse besede predstavnikov evropske odbojkarske zveze, so dejali, da smo res odlično pripravili tekme. To je veliko priznanje, trudili se bomo tudi v prihodnje.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kako je s sestavo moštva za naslednjo sezono?
O tem še ne morem veliko govoriti. V najkrajšem času bomo poskušali sestaviti finančno shemo in v njenih okvirih oblikovati ekipo. Glavnina igralcev ima pogodbo. Potekla je vsem tujcem z izjemo Oliverja Venna, ki ima z nami pogodbo še za dve leti. Od slovenskih igralcev je potekla Alenu Pajenku.

Ravno on je izrazil željo po odhodu v Italijo. Ga boste poskušali zadržati?
On je izpolnil obveznosti do nas. Če bo izrazil željo, ga ne bomo ovirali pri prestopu, saj je italijanska liga najmočnejša na svetu. O tem, katere igralce bomo iskali, pa je za zdaj težko govoriti.

 

Namigi o odhodu Glenna Hoaga so vse jasnejši.

Tudi njemu se je pogodba iztekla. V zadnjem času zaradi pomembnosti tekmovanj v njegovo delo nismo želeli posegati s temi stvarmi. Želeli smo počakati do konca sezone. Kako naprej, se bomo dogovorili v naslednjih dneh.

 

Lahko vsaj približno ocenite možnosti, da bi ostal?
Dejstvo je, da ima določene obveznosti s kanadsko reprezentanco in pogodbo s tamkajšnjo zvezo. V skladu s tem bomo videli, kakšne so možnosti sodelovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.