Šport
23 ogledov

Strela še drugič udarila v Washington

Vincent Lecavalier in Teddy Purcell ob zadetku za zmago 3:2. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Vincent Lecavalier je kot strela udaril v podaljšku in zadel za drugo zmago Tampe Bay Lightningov (3:2). Prvopostavljena ekipa Vzhoda, Washington Capitals, je tako za zdaj v nezavidljivem položaju.

Antti Niemi, ki je lani Stanleyjev pokal osvojil s Chicago Blackhawks, je še enkrat več odlično branil (34 obramb) in San Jose Sharks so prišli do vodstva z 2:0 v zmagah proti Detroit Red Wingsom. Drugo tekmo polfinala Zahoda so dobili z 2:1.

Nekaj ur kasneje so v polfinalu Vzhoda z 2:0 povedli tudi Tampa Bay Lightningi. Aleks Ovečkin je favorizirane Washington Capitals v 19. minuti zadnje tretjine za nekaj minut rešil, saj je izsilil podaljšek, a v tem se prvi zadeli gostje (točneje Vincent Lecavalier) in z zmago 3:2 Ovečkinovo ekipo spravil v težak položaj. Ekipa iz ameriške prestolnice je že četrtič zapored osvojila jugovzhodno divizijo, a se še nikdar ni prebila prek drugega kola. Se jim letos obeta enaka usoda? "Želel sem poslati visok plošček. Zdelo se mi je, če bo letel visoko, lahko zadanem," je zmagoviti gol opisal Lecavalier. "Po prvi zmagi smo se kar malo težko zbrali, a mislim, da smo odigrali kar dobro tekmo." Junak zmage je bil tudi 41-letni vratar Dwayne Roloson, ki je ustavil 35 strelov nasprotnika. Zdaj sledita dve tekmi na Floridi.

Liga NHL, končnica, polfinale konferenc:

Vzhod

Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 2:3 (v podaljšku) /0:2/
Laich, Ovečkin; Lecavalier dva, St. Louis

Philadelphia Flyers - Boston Bruins /0:1/

Zahod

San Jose Sharks : Detroit Red Wings 2:1 /2:0/
White, Wallin; Zetterberg

Vancouver Canucks - Nashville Predators /1:1/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.