Šport
30 ogledov

Strelci EP končali z osmim mestom

Rajmond Debevec in trener Lojze Mikolič sta najboljši par. www.alesfevzer.com
Slovenska strelska reprezentanca je na evropskem prvenstvu z orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrenico v Beogradu na moški ekipni tekmi z malokalibrsko puško v trojnem položaju zasedla osmo mesto, v posamični konkurenci pa se je v težkih vremenskih razmerah najbolj izkazal Rajmond Debevec z 12. mestom.

Nosilec zlatega odličja z malokalibrsko puško leže Rajmond Debevec je tokrat zadel 1.165 krogov: 394 v ležečem, 379 v stoječem in 392 v klečečem položaju. Željko Moičevič (391, 379, 385) je tekmo s 1.155 krogi končal na 36., tretji slovenski predstavnik Robi Markoja (392, 380, 383) pa je z identičnim skupnim dosežkom zasedel 38. mesto.

V posamični konkurenci je zmagal Madžar Peter Sidi (1.273,7/1.171). V ekipni konkurenci je zlato kolajno osvojila Norveška s 3.488 krogi, srebrno Francija, bronasto pa Rusija. Obe reprezentanci sta zadeli po 3.483 krogov, na koncu pa je odločilo večje število francoskih notranjih desetk. Slovenija je zadela 3.475 krogov.

"Razmere na strelišču so bile ekstremne. Izjemna vročina, nekaj vetra, pa tudi vlaga so naredili svoje, kar se najbolje kaže na današnjih izidih, ki niso prav visoki. S svojim streljanjem nisem zadovoljen, pričakoval sem višji rezultat. Nekaj sem izgubil v ležečem, nekaj v stoječem, dobro pa sem streljal v klečečem položaju. Osvojil sem 12. mesto, z njim bi tudi izpolnil normo za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. S tega stališča sem izpolnil svoj cilj v trojnem položaju, a želje in načrti so bili nekoliko višji, torej uvrstitev v finale," je po naporni preizkušnji dejal Debevec, od leta 1992 tudi nosilec svetovnega rekorda v tej najbolj zahtevni strelski disciplini. Tega leta je v Münchnu v kvalifikacijah zadel 1.186 krogov, v velikem finalu pa 1.287,9 kroga.

"Zlata kolajna Debevca, olimpijska kvota in dve osmi mesti v ekipni konkurenci, kot 'mini' evropska država smo s temi dosežki lahko prezadovoljni," je nastope slovenskih strelcev z malokalibrskim orožjem ocenil selektor Lojze Mikolič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.