Šport
8 ogledov

Hodgson nasledil Capella

Roy Hodgson Reuters
Po pričakovanju je angleška zveza v torek popoldne za novega selektorja reprezentance imenovala Roya Hodgsona. Naslednik Fabia Capella je podpisal štiriletno pogodbo.

Angleška nogometna zveza (FA) je danes, šest tednov pred začetkom letošnjega evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini (8. junij–1. julij), za novega selektorja reprezentance imenovala Roya Hodgsona, s katerim je sklenila štiriletno pogodbo. Trener angleškega prvoligaša West Bromwich Albiona je na selektorskem stolčku nasledil Fabia Capella.

Štiriinšestdesetletni trener WBA, ki bo klub vodil še do 13. maja, bo tako na selektorski stolček sedel za Italijanom Capellom, ki ga je angleška zveza po sporu glede odvzema kapetanskega traku Johnu Terryju odpustila v začetku februarja. Začasni trener je bil nekdanji Capellov pomočnik Stuart Pearce.

Vodstvo angleške zveze je za novega selektorja izbralo Hodgsona, ki je že vodil več reprezentanc, tudi Švico (1992–1995) in Finsko (2006–2007), čeprav je dolgo časa za glavnega favorita za selektorski položaj veljal trener Tottenhama Harry Redknapp.

Hodgson, ki je bil med drugim trener v Italiji (Inter Milano/1995–1997, 1999), na Švedskem in Norveškem, se je vrnil na Otok na čelo Fulhama (2008–2010), ki ga je pred dvema letoma popeljal v finale Evropske lige.

Na Euru 2012 bo Anglija nastopala v skupini D skupaj s Francijo, Švedsko in Ukrajino.

Marin: "Upam, da Di Matteo ostane"

Pri Chelseaju so že konec tedna potrdili, da se bo klubu po koncu sezone pridružil nemški napadalni vezist Marko Marin. Nogometaš Werderja Bremena naj bi na Stamford Bridge prišel v zameno za 8,5 milijona evrov, Marin pa je že izrazil upanje, da ga bo v Londonu pričakal trenutni trener Roberto Di Matteo, čigar položaj je kljub uvrstitvi v finale Lige prvakov še naprej nejasen.

"Izjemno mi ustreza, sicer si ne bi želel tega prestopa. Chelseajeva igra v veliki večini temelji na krilnih igralcih. Dobro sem se pogovoril z Di Matteom in upam, da bo ostal," je Marin povedal za revijo Kicker. "Opravil sem svojo domačo nalogo (pogovarjal se je z nekdanjim napadalcem modrih Claudiem Pizarrom, op. a.), ampak se ne bojim. To je zame popoln korak."

Nemški reprezentant srbskih korenin je za "Elf" debitiral leta 2008 in bil v ekipi za zadnje svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Zaradi poškodbe je izpustil večji del letošnje sezone in pred objavo seznama za prihajajoče evropsko prvenstvo na Poljskem in v Ukrajini nima zagotovljenega mesta med izbranci selektorja Joachima Löwa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.