Šport
15 ogledov

Stroga kazen zaradi razžalitve novinarja

Nasri gol Euro 2012 Anglija Francija Reuters
Francoskemu nogometnemu reprezentantu Samirju Nasriju zaradi razžalitve novinarja grozi stroga kazen Francoske nogometne zveze (FFF). Nogometaš Manchester Cityja se je v incident zapletel po četrtfinalnem porazu Francije proti Španiji.

Prihodnji torek se bo sestal izvršni odbor FFF in razpravljal o sankcijah za Nasrija, pod drobnogledom zveze pa bodo tudi dejanja Hatema Bena Arfa, Yanna M'Vila in Jeremyja Meneza. Do zdaj si je najdaljšo prepoved nastopanja leta 2010 prislužil Nicolas Anelka, ki zaradi razžalitve tedanjega selektorja Raymonda Domenecha ni smel nastopati 15 mesecev. Časnik L'Equipe poroča, da naj bi pri FFF razmišljali celo o dveletni prepovedni nastopanja za francosko izbrano vrsto, kar pomeni, da bi Nasri moral izpustiti tudi svetovno prvenstvo v Braziliji 2014.

Samir Nasri je svoje nezadovoljstvo novinarjem pokazal že na obračunu proti Angliji, ko je po izenačujočem zadetku s kazalcem prekril usta in s tem predstavnikom sedme sile nakazal, naj bodo tiho, saj se je v nemilosti kritikov znašel po domnevno slabih predstavah na pripravljalnih tekmah francoske izbrane vrste.

Še bolj napeto pa je bilo po koncu obračuna med Francijo in Španijo, kjer so z rezultatom 2:0 slavili slednji. Nasri, ki je na igrišče prišel kot zamenjava v drugem polčasu, se je mimo novinarjev sprehodil brez komentarja. Eden izmed medijskih predstavnikov ga je zaprosil za izjavo, francoski reprezentant pa mu je zabrusil: ''Ti iščeš sranje, iščeš težave,'' nakar pa mu je novinar odgovoril: ''Zgubi se.'' Nasrija je to tako razjezilo, da se je obrnil in novinarja pošteno ozmerjal ter ga celo povabil na "moški pogovor'', kjer se bosta pomerila ena na ena. Do resnejšega incidenta vseeno ni prišlo, a Nasri bo za svoje nepremišljeno dejanje zdaj odgovarjal še francoski nogometni zvezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.