Šport
19 ogledov

Stroj Šarapova in železni Nole v polfinale

marija šarapova EPA
Številka 2 svetovnega tenisa Rusinja Marija Šarapova se je ekspresno uvrstila v polfinale odprtega prvenstva Avstralije, potem ko je po dobri uri igre dvakrat s po 6:2 izločila rojakinjo Ekaterino Makarovo. Znakov popuščanja prav tako ne kaže prvi igralec sveta Novak Đoković, ki je brez težav preskočil Čeha Tomáša Berdycha.

Marija Šarapova se bo v polfinalu pomerila s Kitajko Li Na, ki je izločila Poljakinjo Agnieszko Radwańsko. Polfinale si je priigral tudi Španec David Ferrer, ki se bo "za nagrado" pomeril s prvim nosilcem, Srbom Novakom Đokovićem.

Šarapova se na uvodu v novo teniško sezono kaže v odlični formi, saj je proti Ekaterini Makarovi na igrišču Roda Laverja po zgolj 66 minutah igre izkoristila že prvo zaključno žogico. Na poti do polfinala, kjer se bo pomerila z zmagovalko odprtega prvenstva Francije 2011, je oddala vsega devet iger.

Prva polfinalistka Autralian Opna pa je postala Li Na, ki je po uri in 42 minutah igre zaustavila niz 13 zaporednih zmag četrte nosilke Radwańske in si gladko s 7:5 in 6:3 priigrala polfinali nastop. Radwańska je tako še šestič na turnirjih velike četverice obstala v četrtfinalu, le lani v Wimbledonu se ji je uspelo prebiti do finala.

"Mislim, da je zelo konstantna igralka, vedno igra na visoki ravni in ne popušča niti za ped. Ne igra po sistemu vroče hladno kot večina deklet. Vedno igra dober tenis," je tekmico pohvalila Radwańska in dodala: "Tudi danes je igrala zelo dobro. Imela sem svoje priložnosti, a kadar veliko tvegaš, lahko tudi veliko izgubiš."

Nole utrujen? Niti ne.

Đoković na obračunu s Čehom Tomášem Berdychom ni kazal znakov utrujenosti in v polfinale napredoval po štirih nizih s 6:1, 4:6, 6:1 in 6:4. Številka ena svetovnega tenisa tako ostaja na poti k rekordnemu tretjemu zaporednemu naslovu na avstralskem opnu, brez težav pa se je pobral po petih nizih in petih urah mučenja na prejšnji tekmi s Stanislasom Wawrinko.

Đoković Djoković Melbourne OP Avstralije četrtfinale Berdych | Avtor: EPA EPA
Berdych je morda prav v utrujenosti Srba videl svojo priložnost za drugo zmago nad beograjskim mojstrom, ki ga ni premagal vse od wimbledonskega polfinala leta 2010. In tudi tokrat ga ni - Đoković je navidez lahkotno slavil po vsega dveh urah in 31 minutah in si pripravil zmenek s Ferrerjem.

"To je bila izvrstna predstava," je bil sam s sabo zadovoljen Srb. "Upal sem na krajšo tekmo, da ne bi spet trajalo pet ur, kot prejšnjič. Proti Tomášu je vedno težko ... Ampak prišel sem na igrišče in igral svoj najboljši tenis."

Španski triler Ferrerju

Za pravi triler pa sta poskrbela Španca Ferrer in Nicolás Almagro, po petih nizih pa si je zmago in polfinalni nastop priigral Ferrer, ki mu je uspel preobrat in je slavil s 4:6, 4:6, 7:5, 7:6 (4) in 6:2. Almagro, letos deseti nosilec na peti celini, je že v zgolj tretjem nizu trikrat serviral za zmago in svojo prvo uvrstitev v polfinale turnirja za grand slam, a je dopustil četrtemu nosilcu Ferrerju, da se vrne v igro in po treh urah in 44 minutah preobratov slavi zmago.

"To je bil pravi čudež, da sem danes zmagal. Nicolás je imel veliko priložnosti za zmago, sam pa sem le poskušal ostati v igri in se boriti do zadnjega. To je moja igra; vedno se borim in prikažem največ, kar sem sposoben. Videl sem, da ga v petem nizu že dajejo krči, zato sem se poskušal le čim bolj osredotočiti na svojo igro in tekmo pripeljati do konca," je po zmagi dejal Ferrer.

OP Avstralije, četrtfinale, rezultati:

Ženske

Li Na (Kit/6) : Agnieszka Radwanska (Pol/4) 7:5, 6:3;
Marija Šarapova (Rus/2) : Jekaterina Makarova (Rus/19) 6:2, 6:2;

Moški

David Ferrer (Špa/4) : Nicolás Almagro (Špa/10) 4:6, 4:6, 7:5, 7:6 (4), 6:2;
Novak Đoković (Srb/1) : Tomáš Berdych (Češ/5) 6:1, 4:6, 6:1, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.