Šport
38 ogledov

Štrucl ima zdravilo za Srba

Rok Štrucl letos marca v Splitu, ko je po sumljivi sodniški odločitvi po dodatni
1/2
Žurnal24 main
Edini slovenski težkaš na WFC 12: "Proteini.si Showtime" bo šele 21-letni Rok Štrucl. Mladenič iz Črnomlja se bo 19. decembra zoperstavil Lazarju Tomiću, s katerim se bosta pomerila po pravilih K-1.
Levi high-kick zaščitni znak
Lazar Tomić bo moral za zmago proti Štruclu zagotovo pokazati eno od najboljših predstav v življenju. Še posebej bo moral biti pozoren na Rokove leve high-kicke (nožni udarci v predel glave), ki počasi že postajajo njegov zaščitni znak. "To pač pride med borbo," pa Rok temu ne želi posvečati veliko pozornosti.

Rok Štrucl je leta 2006, kot še golobrad mladenič, v enem od slovenskih časopisov bral o premiernem turnirju slovenske borilne organizacije World Freefight Challenge (WFC) v Kopru. Danes oziroma bolje rečeno 19. decembra pa bo uresničil svoje želje in na WFC 12: "Proteini.si Showtime" nastopil kot tekmovalec. Pomeril se bo s Srbom Lazarjem Tomićem. "Ko sem bil še mulo, sem se želel boriti na WFC," se je v preteklost vrnil Štrucl, nato pa kaj hitro z mislimi odjadral v sedanjost. "To je to. Jaz bom pripravljen za borbo in bom v življenjski formi," je odločen Štrucl.

Pripravljal se je na Nizozemskem
Tako kot Chorchyp je tudi Štrucl sklepni del priprav opravil na Nizozemskem. V deželi tulipanov je treniral pod vodstvom nekdanjega vrhunskega borca Rayena Simsona, ki se je boril po vseh svetovnih ringih. "Super. Vrhunsko. Ni mi žal, da sem odšel na Nizozemsko," je Rok na kratko povzel dvajsetdnevne priprave in nato nadaljeval: "Treningi so bili odlični. Spariral sem tudi z Henriquesom Zowo, ki se je boril proti Gokhanu Sakiju (86 borb in 72 zmag, 53 predčasno, op. p.)." Tudi telesna pripravljenost ni vprašljiva. "Fizične priprave so bile najtežje do zdaj. Ko bi vedeli, kaj so mi delali na Nizozemskem. Dopoldne sem bil v fitnesu, kjer sem delal le vaje za eksplozivnost in vzdržljivost, nimam besed, s katerim bi opisal to 'trpljenje'," je za zurnal24.si še dejal mladi borec, ki je na Nizozemskem, kamor se bo po lastnih besedah zagotovo še vrnil, sicer treniral dvakrat na dan. Popoldne so ga čakali povsem klasični treningi v telovadnici.

Nikoli boljši
"Tako dobro pripravljen v svoji karieri še nisem bil. Rok Štrucl danes v prvi rundi razbije Roka Štrucla iz Sarajeva (oktobra je Štrucl v glavnem mestu BiH po soglasni sodniški odločitvi premagal Sanida Imamovića, op. p.)," je z zadovoljstvom v glasu razlagal Štrucl. "Povsem drugače je, če greš v ring z zanesljivo zmago," je samozavestno dejal Štrucl in nadaljeval v podobnem slogu: "Nimam se česa bati. Lazar je starejši, izkušenejši. Ima močno desno roko, toda za vse to obstaja zdravilo." Kljub temu ima Rok visoko mnenje o Srbu, ki je na WFC 10 izgubil proti Bosancu Muamerju Tufekčiću: "Spoštujem ga, saj je dober borec, vendar se ga ne bojim in sem prepričan, da ga lahko premagam. Vem, da ga lahko premagam." Štrucl si je sicer na spletu ogledal vse posnetke s Tomićem v glavni vlogi in tako spoznal njegove šibke točke.

Na Nizozemsko s Cajnerjevo pomočjo
Štrucl je na Nizozemsko prišel s pomočjo Gašperja Cajnerja, nekdanjega evropskega profesionalnega prvaka v tajskem boksu (pravila K-1). "Gašper je še med svojo aktivno kariero spoznal Simsona in do danes obdržal stike ter mi tudi pomagal, da sem sam odšel k njemu na priprave."

Gledalci ga bodo ponesli
Štrucl ima kljub mladosti že lepo število izkušenj, saj je že izkusil vzdušje, ki ga pripravi več kot pet tisoč gledalcev. Med drugim se je že dvakrat boril v splitski Spaladium Areni proti domačinu Damirju Tovaroviću (zmaga in poraz), tako da ni strahu, da bi ga zdelala trema: "Ko sem se prvič boril v Spitu s Tovarovićem, me je bilo strah. Za WFC 12 pa se ne bojim, da bi me zdelala trema. Verjamem, da me bodo gledalci v dvorani Tivoli ponesli. Če mi bo morda malce zmanjkalo do zmage, mi bo to zagotovo dala publika."

Taktika še ni določena
Štrucl se je iz Nizozemske vrnil prejšnji teden, nato pa se je posvetil še zaključnim podrobnostim. Taktika za zdaj ostaja neznana. "Težko govorim o taktiki. Zagotovo si želim prevzeti pobudo, da bo Tomić odgovarjal na moje serije in ne jaz na njegove," je Rok Štrucl le odkril del svojega načrta in dodal, da v prihodnosti želi napredovati korak za korakom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.