Šport
190 ogledov

Štrucl se je poigral s slovitim Sappom

Rok Štrucl Bob Sapp Matjaž Knuplež
Rok Štrucl je v nedeljo na WFC 16 v dvorani Tivoli v Ljubljani slavil eno največjih zmag v svoji karieri. S tehničnim nokavtom v prvi rundi je po pričakovanju premagal Američana Boba Sappa. Gledalci znova izžvižgali Mirana Fabjana.

V poznih nedeljskih večernih urah se je v ljubljanski dvorani Tivoli končal WFC 16, kjer je največ zanimanja požel dvoboj med Rokom Štruclom in Američanom Bobom Sappom, ki si je v krogih WFC/K1 pred časom priboril ugled. Vendar pa je tega ostalo le malo, saj je temnopolti Američan sinoči padel pod udarci precej lažjega Štrucla.

Dvaindvajsetletni Rok Štrucl je v glavni borbi večera hitro opravil s 15 let starejšim in kar 160 kilogramov težkim Sappom, saj je The Beast oziroma zver padel že v prvi rundi, po poldrugi minuti borbe. Sapp se je takoj po začetku borbe zagnal v Štrucla, a je bil slednji pripravljen na hiter začetek. Sapp se je po napadu Črnomaljca hitro umiril, se ulegel na tla in pustil, da mu je sodnik v ringu odštel do 10.

Posebna zgodba je bila povratna borba med Miranom Fabjanom in Ndombijem Kandejem. Sodniki so se po treh rundah odločili za dodatno rundo, ki sicer ni bila potrebna, saj je bil Fabjan boljši. V dodatni rundi pa je Kande s kolenom Fabjana zadel v moškost, tako da slednji ni bil zmožen nadaljevati borbe. Sodniki so sešteli točke do tistega trenutka in zmago pripisali Fabjanu, kar so gledalci sprejeli z glasnimi žvižgi. Vidno užaljeni Fabjan je nato v afektu vsem gledalcem j***l mater. Nešportna poteza Mirana pa tudi gledalcev, ki imajo očitno raje borca iz Konga kot pa fanta, ki s ponosom pove, da je Slovenec.

Omeniti velja tudi zmago izkušenega Bojana Kosednarja po soglasni sodniški odločitvi proti mlademu Italijanu Leonardu Zecchiju. Bor Bratovž je pred koncem druge runde ustavil ameriškega marinca Kaleba Diserta Johna. Uroš Veličevič je v edinem slovenskem obračunu premagal Denisa Chrochypa, ki si je poškodoval ramo in je bil prisiljen v predajo. V predzadnji borbi večera pa je Hrvat Ivica Trušček proti žilavemu Ukrajincu Jevgeniju Mahtenku prvič ubranil naslov prvaka v velterski kategoriji. Do zmag so prišli še Gerald Turek, Sergei Churliov in Ajlin Ahmić. Gledalce pa je v prvi borbi navdušil mladi Črnogorec Vaso Bakočević, ki je premagal Cristiana Brinzana.

WFC 16:

  • Rok Štrucl vs. Bob Sapp (K-1) - TKO, 1R, 1:35
  • Ivica Trušček vs. Jevgenij Mahtenko (MMA) – GNP, 3R
  • Miran Fabjan vs. Ndombi Kande (K-1) – po spremenjeni sodniški odločitvi zmagal Kande v 4R
  • Ajlin Ahmić vs. Emil Poljak (MMA) – submission, rear naked choke, 1R
  • Gerald Turek vs. Mladen Kujundžić (MMA) – submission, rear naked choke, 2R
  • Bojan Kosednar vs. Leonardo Zecchi (MMA) - soglasna sodniška odločitev, 3:0
  • Bor Bratovž vs. Kaleb Disert John (MMA) – submission, rear naked choke, 2R
  • Denis Chorchyp Porčić vs. Uroš Veličevič (K-1) – TKO, poškodba, 1R
  • Amir Visalimov vs. Sergei Churliov (MMA) – soglasna sodniška odločitev, 3:0
  • Cristian Brinzan vs. Vaso Bakočević (MMA) – GNP, 2R
Komentarjev 7
  • sonejigary 12:01 25.april 2012.

    G. Mahić je postavil WFC na razprodajo ! Cene so zelo ugodne ! VLJUDNO VABLJENI !

  • maddog 10:51 25.april 2012.

    jap dobil je 4 ničle ;)

  • maddog 10:50 25.april 2012.

    mah fabjan je en pozerček, k misl da je najjači na svetu.. ni si zaslužil zmage ne takrat ne zdaj, zato je pa bil izžvižgan. ker ni borec, ni nič iz njega..