Šport
23 ogledov

Študentski pokeraši – vsi v K4

Napetost igre. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Torkov večer prinaša tretji turnir Študentske poker lige, ki bo znova potekal v K4. Za skomine pa si preberite zanimivosti o drugem in poklikajte po fotografijah.
Ste zamudili zadnji turnir študentske lige? Le brez skrbi, saj je nov na sporedu že NOCOJ, V TOREK (začetek ob 19:00), ko bodo kletne prostore na Kersnikovi 4 vnovič  preplavili študentski pokeraši in pokerašice! NE ZAMUDITE!

V torek, 16. oktobra, se je v prostorih K4 odvijal drugi letošnji turnir Študentske poker lige. Po pričakovanjih smo imeli okroglih sto tekmovalcev. Na njem je tokrat ob sicer zelo polni in raznovrstni udeležbi slavil Anže Osterman, ki je v heads-up delu turnirja ugnal Tadeja Krefta in tako prišel do svoje letošnje prve zmage, 25 točk in bogatih sponzorskih nagrad. Kreft pa bo imel svojo priložnost, da se mu maščuje že NOCOJ, ko se bo v K4 odvijal že tretji ligaški turnir.

Turnir je spet potekal v sproščenem vzdušju. Kar nekaj igralcev je bilo istih kot na prvem turnirju. Sama igra je potekala gladko. Popestrila pa jo je skupina primorskih študentov, ki je pod vplivom kakšnega piva ali dveh skrbela za smeh in dobro voljo ter predvsem navijanje za svoje predstavnike.

Za samo igro je pomembno tudi to, da smo dodali še en level, tako da je igra še bolj prilagojena dobrim igralcem in sreča ne pride toliko do izraza. Ves turnir smo imeli povprečje žetonov večje od 10BB, kar ni navada na nobenih freerollih, še posebej ne na takih za 100 tekmovalcev. V igri je seveda prišlo do nekaterih zanimivih situacij, "krekov" in raznih srečnih zapletov in razpletov.

Med najzanimivejše igre se zagotovo šteje tista na finalni mizi, ko so si trije igralci ogledali flop K-10-3 in šli vsi all-in. Pokazali pa so K-3, K-10, in A-A. River pa je prinesel asa in takrat je Tadej Kreft prevzel vodstvo po žetonih.

Točke za uvrstitev je prejelo najboljših 18 tekmovalcev. Nagrade pa smo tokrat podelili le tistim, ki so se uvrstili na finalno mizo, ki jo je sestavljalo devet najbolj uspešnih tekmovalcev. Po napeti igri na finalni mizi se je prve zmage na študentskem turnirju veselil Anže Osterman. Drugo mesto je zasedel Tadej Kreft, ki si tako deli prvo mesto na skupni lestvici. Tretji je bil Luka Kranjčec, ki mu je tudi uspela druga zaporedna uvrstitev na finalno mizo in je tako v skupnem seštevku izenačen s Tadejem. Zmagovalec prvega turnirja Žan Gojčič se tokratnega turnirja ni udeležil.

Za vse, ki vas to zanima, pa še ta podatek – s čakalne liste, ki jo ljubkovalno navadno imenujemo kar "lista optimista", je tokrat na turnir prišlo skorajda 40 tekmovalcev, kar je največ v vsej zgodovini naše študentske lige!!! Ker se je izkazalo, da je letos na teh seznamih vse več prijav, vendar študentje nato ne pridejo na samo prizorišče, smo se odločili, da bo v prihodnje ta sistem prijav deležen določenih sprememb.

Rezultate z obeh turnirjev lahko najdete na naši spletni strani, medtem ko vas galerija slik z obeh turnirjev čaka na spletni strani Žurnal24.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.