Šport
11 ogledov

Štuhčeva hitra tudi v Evropi

Ilka Štuhec Profimedias
Ilka Štuhec je dobro formo iz Kanade prenesla v Evropo.

Mariborčanka je vpisala drugi najhitrejši čas na uvodnem uradnem treningu smuka v francoskem Val d'Iseru. Hitrejša od vodilne smukačice v svetovnem pokalu alpskih smučark je bila le Švicarka Lara Gut, ki je slovensko tekmovalko prehitela za sekundo in tri stotinke.

Nove tekme ženskega dela svetovnega pokala bodo ta konec tedna na sporedu v Savojskih Alpah. Smučarke so danes že preizkusila teren proge Oreiller-Killy, najboljši čas prvega treninga smuka pa je postavila Gutova (1:46,90). Takoj za njo je bila uvrščena nosilka rdeče smukaške majice, ki je za nastop potrebovala 1,03 sekunde več, tretja pa je bila Avstrijka Ramona Siebenhofer (+1,22). Vanja Brodnik je zasedla 52. mesto (+4,80), Maruša Ferk 63. (+6,24), Ana Bucik pa 66. (+6,42).

V Val d'Iseru je jutri na sporedu še en uradni trening smuka, v petek pa pride na vrsto prva alpska kombinacija sezone, na kateri bo nastopila omenjana četverica slovenskih smučark. V soboto sledi smukaška preizkušnja, v nedeljo pa superveleslalomska. Na obeh tekmah bosta nastopili Štuhčeva in Ferkova, trenerji pa se bodo v petek odločili, ali bo poleg njiju tekmovala še kakšna Slovenka.

Četrta v skupni razvrstitvi

Štuhčeva je onstran velike luže v Kanadi odlično odprla novo sezono v hitrih disciplinah. V Lake Louisu je presenetila vse ter slavila dvakrat zaporedoma, s krstnima zmagama na obeh uvodnih smukih, v superveleslalomu pa je bila peta. Štuhčeva še nikoli ni bila tako dobra.

V razvrstitvi svetovnega pokala je trenutno najvišje v karieri, četrta s seštevkom 245 točk, v posebnem seštevku smuka vodi, prvič ima oblečeno rdečo majico vodilne smukačice, v seštevku superveleslaloma pa je peta.

Komentarjev 1
  • izRODEk 15:13 14.december 2016.

    Cilka je taprava, ne pa Tina Maze...Cilka ne izsiljuje! Bodi kot Cilka! .)