Šport
29 ogledov

Štuhčeva ni mogla verjeti očem

ilka štuhec val d'isere EPA
Slovenska šampionka Ilka Štuhec se je s četrto zmago v sezoni resno vmešala celo v boj za veliki kristalni globus.

Počasi nam zmanjkuje presežnikov, s katerimi bi opisali fenomenalen začetek sezone 26-letne Ilke Štuhec, ki se je v francoskem Val d'Iseru veselila četrte zmage na tekmah za svetovni pokal.

Mariborčanka tudi po treh smukih ne pozna poraza in prepričljivo vodi v točkovanju kraljevske discipline. V skupnem seštevku ima zdaj samo še 53 točk zaostanka za vodilno Mikaelo Shiffrin, kar pomeni, da bi z vrhunskim rezultatom na nedeljskem superveleslalomu lahko prevzela skupno vodstvo.

Zmagoslavje na tretjem smuku sezone je bilo za Štuhčevo nekoliko presenetljivo, saj si je na progi Oreiller-Killy privoščila nekaj napak. "Danes res nisem vedela, da je to bila moja zmagovalna vožnja. Delala sem napake, spet me je presenetila tista enka. Ne vem, ko leti, leti,'' je priznala simpatična Štajerka, ki v smučanju uživa bolj kot kdajkoli prej.

"V bistvu vse skupaj dojemam malo drugače na trenutke, sploh ko naredim kakšno napako, si mislim, kaj zdaj spet delam. Tudi med vožnjo se mi bistveno bolj 'dogaja', kot pa se mogoče zdi. Vse skupaj je trenutno zelo 'fajn', uživam in upam, da bo to tudi trajalo."

Štiri Tina, tri Ilka

Štuhčeva je Sloveniji prismučala 76. zmago v svetovnem pokalu in 53. za slovenske alpske smučarke. Gre za sedmo žensko smukaško zmago, za štiri je pred njo poskrbela Tina Maze. Skupno je to deveta zmaga za Slovenijo v najhitrejiši disciplini. Dvakrat se je na najvišjo stopničko povzpel še Andrej Jerman.

ilka štuhec val d'isere | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.