Šport
14 ogledov

Štuhčeva verjela v drugačen razplet

ilka štuhec ga-pa EPA
Najboljši slovenski smučarki je vidnejšo uvrstitev na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu preprečila poškodba gležnja.

Ilka Štuhec si je med petkovim kondicijskim treningom v Garsmich-Partenkirchnu, kjer sta bila pretekli konec tedna na sporedu smuk in superveleslalom, poškodovala gleženj

Kljub bolečinam se je najboljša smukačica sezone odločila za nastop v kraljevski disciplini in osvojila odlično osmo mesto. Kot je povedala, so bile bolečine prisotne le pri obuvanju, medtem ko se je na progi lahko posvetila izključno smučanju.

Posledice poškodbe pa le niso bile tako nedolžne, kot se je kasneje izkazalo na nedeljski tekmi. Štuhčeva je superveleslalom končala na 22. mestu, kar je glede na zdravstveno stanje še vedno dober rezultat, a daleč od želenega.

Trener Grega Koštomaj je po tekmi razkril, da so bile bolečine v nedeljo hujše kot v soboto, kar se je odražalo na njeni vožnji. ''Danes je težje dobila nogo v čevelj, a ker je bil to superveleslalom, smo jo stisnili not,'' je dejal Koštomaj. O razlogih za slabšo predstavo je spregovorila tudi Ilkina mama in serviserka Darja Črnko.

''Prepričala se je, da bo bolje''

''V soboto je bila noga bolje, a če nisi popolnoma pripravljen, ne moreš priti do najvišjih rezultatov. Včeraj se je prepričala, da bo na tekmi bolje, se je potrudila, a enostavno ni šlo, sploh ob takem terenu, na katerem zelo trese,'' je pojasnila Črnkova in dodala, da se bodo v prihajajočih dneh posvetili predvsem sanaciji poškodbe. ''Zdaj moramo pozdraviti to nogo, vse kar rabimo, da to naredimo, imamo tu, tako da ne rabimo vmes hoditi domov,'' je zaključila Ilkina serviserka.

Štuhčeva je z osmim mestom v Ga-Paju zadržala vodstvo v seštevku smuka, kjer ima 117 točk prednosti pred Laro Gut. Pri tem ji je nekoliko pomagala Lindsey Vonn, ki se je že na drugi tekmi po vrnitvi v svetovni pokal povzpela na najvišjo stopničko in Švicarki odrekla pomembnih 20 točk v boju za mali kristalni globus. Do konca sezone bodo na sporedu še smukaške tekme v Cortini d'Ampezzo, Jeongseonu in Aspnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.