Šport
11 ogledov

Suarez zaigral, Neymar že zadeval

Luis Suarez EPA
Luis Suarez je zaigral na prijateljski tekmi proti mehiškemu Leonu, Neymar se je dvakrat vpisal med strelce.

Urugvajski nogometni zvezdnik Luis Suarez, ki mora po kazni krovne nogometne zveze Fife zaradi grizenja tekmeca na svetovnem prvenstvu prisilno počivati do konca oktobra, je danes vendarle prvič zaigral za svoj novi klub Barcelono. Po omilitvi kazni je Suarez danes igral na prijateljski tekmi z mehiškim Leonom, ki jo je Barca dobila s 6:0.

Suarez je prvo priložnost za nastop dobil po tem, ko je pred dnevi Mednarodno športno razsodišče (Cas) odločilo, da prepoved ne velja za prijateljske tekme, Urugvajec pa zdaj sme tudi trenirati s soigralci, medtem ko se po prvotno izrečeni kazni ne bi smel ukvarjati z nogometom štiri mesece.

Na tekmi za pokal Joana Gamperja, ki so jo imeli Katalonci za generalko pred začetkom nove sezone španskega prvenstva, je Suarez vstopil v igro v 76. minuti. Na prvi zadetek v novem dresu bo še počakal, navijači Barcelone - na stadionu Camp Nou se jih je zbralo več kot 99.000 - pa so se razveselili vrnitve Brazilca Neymarja, ki je zaigral prvič po poškodbi hrbtenice na SP.

Neymar je dosegel drugi in tretji gol, prvega je prispeval še en zvezdnik Lionel Messi, v drugem polčasu pa so se izkazali še rezervisti, Munir je zadel dvakrat, Sandro Rodriguez pa je postavil končnih 6:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.