Šport
22 ogledov

Südtirol bo dal nekaj odgovorov za SP

Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto iigrala predzadnjo pripravljalno tekmo za letošnje SP v Južnoafriški republiki. V Brunicu se bo ob 17. uri pomerila z italijanskim tretjeligašem Südtirolom.
Oglejte si galerijo iz slovenske pripravljelne baze in preverite, kaj je tam našemu poročevalcu zaupal Zlatko Dedić.
Z istim tekmecem se je pred dnevi pomerila tudi nemška izbrana vrsta in po dvoboju za SP ostala brez Christiana Träscha. V slovenskem taboru pa se tekme glede tovrstnih neprijetnosti ne bojijo. "Nogomet je treba igrati. Ne moremo pač predvidevati, kaj se bo zgodilo. Ni pa nobene bojazni. Igralci Südtirola so le profesionalci in je manj možnosti, kot če bi igrali proti amaterjem. To je povsem uradna tekma z delegiranimi sodniki s strani italijanske zveze," pravi tehnični vodja reprezentance Boštjan Gasser.
Reprezentanco po prihodu iz Brunica čaka še zadnja pripravljalna tekma, ki bo 4. junija ob 20.45 v Mariboru, tekmec pa bo Nova Zelandija. Dva dni pozneje se bo slovenska delegacija odpravila v JAR, kjer izbrano vrsto 13. junija v Polokwaneju čaka tekma z Alžirijo, 18. v Johannesburgu z ZDA in 23. v Port Elizabethu z Anglijo.
Sicer pa je slovenska izbrana vrsta z izbiro Brunica kot pripravljalne baze zelo zadovoljna. "Pogoji so tu idealni. Imamo dve igrišči na razpolago, vse skupaj pa je le 200 metrov od hotela. Vreme nam služi, bilo je nekaj manjših ploh, toda to ni zmotilo procesa treninga," je pojasnil Gasser.

Nogometaši so se trikrat povzpeli na 2300 metrov zaradi višinske priprave, drugače pa so imeli vsak dan po dva treninga. Danes bo na sporedu le eden, ki bo ob 17. uri - tako kot sobotna tekma. "Pripravljenost igralcev je vse bližje tistemu, kar si selektor Matjaž Kek želi. Zdaj se bomo bolj ali manj posvetili uigravanju ekipe, za kar bo jutrišnja tekma kot nalašč. Naslednji teden bomo tu še tri dni, opravili bomo pet treningov, v sredo pa se bomo odpravili na Ptuj," pravi Gasser.

Na veselje vseh slovenskih ljubiteljev nogometa iz Brunica ne poročajo o nobenih resnih poškodbah. Nekaj manjših težav so imeli Milivoje Novaković, Andrej Komac, Valter Birsa, Rene Krhin in še kdo. "Toda na tako intenzivnih treningih pač pride do udarcev, ampak ni resnih težav, tako da za SP ni nihče vprašljiv," je zaključil Gasser.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.