Šport
42 ogledov

Šuker: Ne bodo nas izključili

davor šuker Profimedias
Predsednik Hrvaške nogometne zveze (HNS) Davor Šuker je pomiril zaskrbljene navijače, ki se bojijo izključitve z evropskega nogometnega prvenstva.

Hrvaški mediji dan po incidentih na tekmi s Češko pišejo o uresničitvi najbolj črnih napovedi. Huligani so z metanjem bakel prekinili obračun skupine D in po besedah Ivana Perišića osramotili državo.

Nad dogodki v Saint-Etiennu je bil vidno razočaran tudi predsednik hrvaške zveze Davor Šuker, ki pa navijačem obljublja, da Hrvaška ne bo kaznovana z izključitvijo z evropskega prvenstva.

''To ni bilo prvič. Takšne stari se dogajajo že desetletja. Na žalost je zgodba takšna. Spomnite se Milana, Poljuda in svastike. Na napakih se nihče ničesar ne nauči. Ne država, ne politika, ne institucije ne želijo reševati tega problema,'' je dejal nekdanji reprezentant, ki od leta 2012 zaseda mesto predsednika HNS.

Šuker je pomirili stahove v državi, da bi Evropska nogometna zveza (Uefa) Hrvaški prepovedala nadaljnjo udeležbo na turnirju. ''Ne bodo nas izključili, ponovno nas bodo kaznovali. Mi bomo plačali in naprej pozivali ljudi, naj se udeležujejo naših tekem,'' je obljubil Šuker in se dotaknil odnosa politikov do državne reprezentance.

''Kdo iz vlade je bil na kateri od tekem? Na stadionu imamo deset mest za predstavnike vlade, a nihče ne pride. Poglejte, kdo iz Nemčije se je udeležil tekme in kakšen imajo odnos do svoje reprezentance. To je sramota,'' je povedal 48-letni funkcionar, ki se je znašel v slepi ulici.

''Ne vem, na koga naj se obrnem. HNS opravlja svoje delo in apeliram na državo ter institucije, da naredijo svoje. Nemočni smo, boli me srce,'' je zaključil Šuker.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.