Šport
12 ogledov

Šuler vprašljiv za Angleže

(Foto: MC NZS.si/Taka) Žurnal24 main
Boštjan Cesar bi proti Angležem lahko ostal brez stalnega partnerja v osrčju slovenske obrambe Marka Šulerja, ki še vedno čuti bolečine v rebrih po padcu na srečanju proti ZDA.

Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek v johannesburškem Hyde Parku opravila zadnji trening pred torkovim odhodom v Port Elizabeth. Tam jo v sredo čaka zadnja predtekmovalna tekma na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Tekmec bo favorizirana vrsta Anglije.

Iz slovenskega tabora sicer prihajajo malce zaskrbljujoče vesti. Ob Nejcu Pečniku, ki je po zlomu gležnja že odpotoval v domovino, bolečine v rebrih po nerodnem padcu na tekmi z ZDA še vedno čuti branilec Marko Šuler, tako da ga najbrž ne bo v ekipi na tekmi poti Angliji.

Če sicer stalni partner Boštjana Cesarja v osrčju slovenske obrambe ne bo mogel igrati, ga bo zamenjal Matej Mavrič Rožič. Na novinarski konferenci pa sta spregovorila kapetan Robert Koren in Valter Birsa. Oba povezuje dejstvo, da sta tekmečevega vratarja na tem SP premagala s streli od daleč.

Ali je prav to lahko tudi eno izmed orožij za sredino tekmo proti Angliji? "Oba sva ponosna, da sva s tovrstnimi streli pomagala reprezentanci. Ampak menim, da je v naši ekipi kar nekaj igralcev, ki lahko zadenejo iz razdalje. Na treningih seveda poskušamo to še nadgraditi. Selektor velikokrat treninge posveti tudi tem strelom, s katerimi ob polni koncentraciji skušamo doseči čim več golov. Upamo, seveda, da bomo še kakšnega na tekmah," je dejal Koren.

Igralci so po napornih pripravah in dveh odigranih tekmah na SP že malce utrujeni, toda Birsa pravi, da zaradi tega ne gre skrbeti. "V klubskih obveznostih pride še do večje utrujenosti, ker igraš v več tekmovanjih, ampak to SP je edinstvena priložnost za nas, tako da bo vsak, tudi če je malo utrujen, vseeno stoodstotno pripravljen za tekmo," meni Birsa.

Za dobro voljo med slovenskimi nogometaši skrbijo tudi novice iz domovine, ki govorijo o pravi evforiji. "Vesel sem, da je zaradi našega uspeha taka pozitivna energija tudi v domovini. Vse to je le dodaten motiv, da poskušamo biti boljši. Ne ukvarjam se s težavami Angležev. Skušam le ugotoviti, kaj narediti, da bi napravili manj napak kot na tekmi z ZDA oziroma da bi ves čas napredovali," pravi selektor Matjaž Kek.

Ta se zaveda, da je Slovenija blizu osmine finala, saj ji zadostuje celo poraz proti Angliji, če se tekma med Alžirijo in ZDA konča brez zmagovalca. "Normalno, da zdaj razmišljamo o drugem krogu. Vem, da so Angleži pod hudim pritiskom, saj je zanje osmina finala nuja. Nam je to sicer bil cilj, ki je bil postavljen visoko. To so bile želje, ki pa so zdaj postale oprijemljive. Ampak na silo se ne bo dalo nič narediti. Za nas to ni tekma za biti ali ne biti, temveč bo to le en obračun, ki nas lahko popelje nekam zelo visoko. Vse skupaj nas zanima samo napredek, razvoj te mlade ekipe, ki je v teh tekmah zelo 'zelena'. Ampak šport vedno prinese kakšno presenečenje in upam, da ga bo tudi v sredo," je zaključil Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.