Šport
10 ogledov

Super Frankie odločil večni derbi

sport_banham_olimpija_tacol
1/27
Žurnal24 main
Večni derbi med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami v drugem kolu lige Ebel je z dvema zadetkoma zaznamoval ljubljanski ostrostrelec Frank Banham.
 
 

Mislim, da so naši navijači najboljši v ligi. Odlično je igrati pred takimi navijači, saj ti pomagajo do še boljših iger.

Frank Banham

 
Frank Banham je z odlično igro proti večnim rivalom iz Jesenic v drugem kolu lige Ebel nakazal, da bo tudi v letošnji sezoni eno najmočnejših orožji Tilie Olimpije . Priljubljeni Frankie je Acroni Jesenicam zabil dva zadetka. Še posebej lep je bil drugi, ko je najprej preigral enega od jeseniških branilcev, nato zadrsal okoli gola in z backhand udarcem matiral še jeseniškega vratarja Borisa Tortunova . Kaj kmalu pa bi Banham dosegel hat-trick. V 26. minuti je namreč iz modre črte poslal pravo bombo proti vratom Jesenic, a je bil Gaber Glavič , ki je po treh zadetkih Olimpije na začetku druge tretjine zamenjal ruskega vratarja, na mestu.

"Obe moštvi sta igrali dobro, trdo. Jeseničani se do konca srečanja niso predali. Prav vedno pa je zelo razburljivo igrati proti njim. Zelo pomembno pa je, da smo slavili na domačem terenu," je po prvem večnem derbiju v rednem delu lige Ebel dejal Banham, ki je dodal, da je bilo zelo pomembno, da so hitro zadeli, Kevin Mitchell je že v peti minuti Olimpijo popeljal v vodstvo. "Zelo pomembno je bilo, da smo hitro zadeli. Če bi v petek hitro zadeli proti Beljaku bi se srečanje razpletlo povsem drugače. Zadetek Mitchella je poskrbel, da smo se znebili pritiska. Na začetku druge tretjine smo trikrat zadeli in srečanje mirno pripeljali do konca."

Igra varovancev Danyja Gelinasa je še kako odvisna od Banhamovih zadetkov. © Saša Despot

 
Zmaji so si zmago priborili predvsem z odličnim startom v drugo tretjino, ko so v minuti in 40 sekundah trikrat zadeli. Katere čudežne besede je trener Dany Gelinas uporabil pred začetkom druge tretjine, da so njegovi varovanci na čelu z Banhamom kar leteli po ledu? "Nič posebnega. Dejal nam je, da igramo tako kot smo se dogovorili. Prvi zadetek smo dosegli zelo hitro, nato še dva in to je tudi odločilo srečanje, " pa Banham ni želel izdati skrivnega recpeta.

Zmajem so tudi tokrat ob strani stali navijači na čelu z Green Dragonsi . Kljub temu, da dvorana Tivoli ni bila nabito polna je bilo navijaško vzdušje tudi tokrat odlično. "Navijači so bili znova odlični. Mislim, da so naši navijači najboljši v ligi. Odlično je igrati pred takimi navijači, saj ti pomagajo do še boljših iger. Sicer pa je proti Jesenicam vedno dobro vzdušje," je navijače pohvalil Banham.

Zmaji v naslednjem kolu gostujejo pri novincu v ligi, zagrebškemu Medveščaku . Banham se zaveda, da jih čaka peklensko vzdušje. "Slišal sem, da je v Zagrebu odlično navijaško vzdušje. Zame bo zelo vznemerljivo, ker bom prvič igral tam. Upam, da bomo nadaljevali delo, ki smo ga začeli danes, in se bomo domov vrnili z zmago," zelo optimistično v bližnjo prihodnost gleda Banham.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.