Šport
24 ogledov

Super High Roller turnir na WPT

(Foto: Cardsbonus.com) Žurnal24 main
Po tem, ko se je v sklopu Aussie Millions odvil turnir s prijavnino 250.000$ in so pri Full Tilt Pokru objavili Onyx Cup, so se tudi pri World Poker Tour (WPT) odločili, da sami priredijo High Roller turnir.

18. in 19. maja se bo v igralnici Bellagio v Las Vegasu odvijal turnir s prijavnino 100.000$, kar bo najdražja prijavnina v zgodovini WPT turnirjev. Fox Sports Net bo predvajal precejšen del turnirja, ki bo tako na ogled tudi ljubiteljem pokra širom sveta.

Nasploh so turnirji WPT Championship elitni in na njih igrajo le izbrani pokeraši, saj si 25.000$ prijavnine lahko privoščijo le redki. Super High Roller turnir pa bo privabil še manj tekmovalcev in bo tako še bolj ekskluziven. Erik Seidel, ki letos dominira najbogatejše turnirje, je že napovedal svojo prisotnost. Prav tako sta prisotnost potrdila Justin “Boosted J” Smith ter Dan Shak.

Obstaja velika verjetnost, da se bodo turnirja udeležili tudi igralci, ki bodo izpadli v zgodnjih dneh glavnega turnirja WPT postanka v Bellagiu, saj se bo High Roller turnir začel na peti dan glavnega turnirja, ki bo imel klasično prijavnino 25.000$.

Steve Heller, odgovorni direktor WPT je za medije povedal naslednje besede: “Gostiti sto tisoč dolarjev vreden turnir na seriji WPT pomeni, da se bo najboljši svetovni igralci lahko pomerili med sabo za enega izmed najbolj prestižnih naslovov in za zmago na enem izmed najdražjih turnirjev leta. Vse to v roku tedna dni.”

Skupaj s Super High Roller turnirjem in glavnim turnirjem bo tako 16 turnirjev v sklopu WPT Championshipa, ki se bo odvijal med 6. in 20. majem. Glavni turnir se bo pričel 14. maja, nekje na sredini vseh dogodkov. Za vse, ki nimajo 25.000$ za prijavnino se bodo v Bellagiu odvijali tudi živi sateliti za glavni turnir.

Pred tem se bo v soboto začel naslednji izmed WPT turnirjev, in sicer Hollywood Poker Open. Turnir se bo pričel v soboto in bo trajal do 13. aprila, ko bo odigrana finalna miza, ki bo tudi posneta za televizijo. Prijavnina bo znašala 10.000$.

Zadnja postojanka letošnje serije WPT, pred finalom v Bellagiu, pa bo turnir Seminole Hard Rock Showdown, ki se bo odvijal v Seminole Hard Rock Hotel and Casino v Hollywoodu na Floridi. Tudi ta turnir bo imel prijavnino 10.000$. Začel pa se bo 27. aprila. To je tudi edini izmed WPT turnir v ZDA, na katerem lahko igrajo igralci z zgolj 18. leti.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.