Šport > Zimski športi
16 ogledov

Ferkova s slalomom tik za stopničke

Ilka Štuhec
1/10
EPA
Po smukaškem delu prve letošnje superkombinacije za dekleta je po pričakovanjih vodila Lindsey Vonn. Dobro izhodišče si je prismučala Ilka Štuhec s četrtim mestom. V slalomu je bila nato odlična Maruša Ferk, ki bi se po odstopu Štuhčeve skoraj uvrstila na stopničke.

Lindsey Vonn je upravičila vlogo favoritinje in na smukaški preizkušnji v Val d'Iseru ugnala vso konkurenco. Najbolj se ji je približala Lara Gut, ki je zaostala 38, tretjeuvrščena Cornelia Hütter pa 88 stotink.

Od štirih slovenskih predstavnic je prva v smuku nastopila Ana Bucik, ki je za vodilno Vonnovo zaostala 5,51 sekunde in osvojila 41. mesto. Maruša Ferk se je Američanki približala na +3,24, kar je bil 28. čas smukaškega dela tekme.

S številko 17 je nastopila Ilka Štuhec, ki je odlično opravila svojo nalogo in z zaostankom 1,29 sekunde ob prihodu v cilj zasedla drugo mesto! V nadaljevanju tekme sta jo prehiteli Lara Gut in Cornelia Hütter. Štuhčeva v slalomu nikoli ni dosegala vidnejših rezultatov, nazadnje pa je v tej disciplini nastopila januarja 2013. V finalu je imela priložnost, da si zagotovi četrte točke v letošnji sezoni.

Kot zadnja Slovenka je s številko 20 nastopila Vanja Brodnik, ki je bila šest stotink hitrejša od Ferkove in pristala na 26. mestu.

Odličen nastop Ferkove, odstop Štuhčeve

Na slalomskem delu superkombinacije je Ferkova odlično nastopila in ob prečkanju ciljne črte za 2,39 sekunde prevzela vodstvo in tako napovedala velik vzpon po lestvici. Tudi Brodnikova je precej zaostala za rojakinjo (1,76), a vseeno poskrbela za dvojno slovensko vodstvo. Slovenski dvojec je z vrha spravila avstrijska specialistka za slalom Michaela Kirchgasser.

Ferkova je bila druga tudi pred nastopom Štuhčeve. Ta je bila zelo dobro na poti, po prvem merjenju časa je imela še sekundo in devet stotink prednosti pred Kirchgasserjevo, nato pa je storila napako in odstopila. Za obema Slovenkama, ki sta že bili v cilju, je nato zaostala tudi Hütterjeva. Na vrhu sta bili le še Gutova in Vonnova.

Švicarka je prevzela vodstvo s prednostjo 91 stotink, Američanka pa je za njo zaostala le za stotinko. Enaka razlika je bila že tudi na prvem in drugem merjenju časa. Ferkova je osvojila četrto mesto, Brodnikova deseto. Tudi Bucikova je v slalomu precej popravila svojo uvrstitev in zasedla 27. mesto.

Val d'Iser, superkombinacija (Ž), izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.