Šport
4 ogledov

Supermama

Lindsay Davenport in njen trimesečni sin Jagger Jonathan. Žurnal24 main
Lindsay Davenport je osvojila teniški turnir na Baliju. Prvega v vlogi mame. Pred nekaj več kot tremi meseci je rodila sina Jaggerja Jonathana. Še boljša, še močnejša. To je njena prva zmaga po skoraj dveh letih.
Lindsay Davenport je v finalu premagala Slovakinjo Danielo Hantuchovo in osvojila najbolj nepričakovano lovoriko v karieri. 31-letna Američanka, ki je počivala skoraj leto dni, je na Baliju nastopila s povabilom organizatorjev. Začela je z 234. mesta na lestvici WTA in poleg drugopostavljene Slovakinje v četrtfinalu premagala tudi prvo nosilko Jeleno Jankovič ter si priborila 52. zmago. "Čeprav sem bila spočita in da sem si igranja resnično želela, sem presegla vsa svoja pričakovanja. Toda nisem verjela, da se bo to zgodilo ta hitro. Nekoliko sem šokirana," je bila presrečna zdaj 154. igralka sveta. Pripravljena je bila na poraz v prvem kolu, zdaj pa je najnižje postavljena igralka, ki je v tej sezoni osvojila turnir WTA.
 

Prosti čas

Davenportova navija za ekipo LA Lakers, je navdušena reševalka križank in privrženka glasbenih skupin Offspring, Coldplay in Hole.

"Nisem vedela, kako bom po dolgem odmoru zdržala ta naporen teden. Noro. Kdo ve, mogoče mi je pa nosečnost vlila nekaj čarobnih moči. V drugem nizu sem bila že precej utrujena, toda v nadaljevanju sem se pobrala in zbrala za zaključek. Pravzaprav ne vem, kako mi je to uspelo, toda v tretjem nizu sem se zares odlično počutila," je razlagala Davenportova. Zadnjič se je zmage veselila oktobra 2005 v Zürichu.

Davenportova, ki je imela v zadnjih letih veliko težav s poškodbami, je lanskega decembra sporočila, da se zaradi nosečnosti umika iz teniške karavane. 10. junija letos je rodila sina Jaggerja Jonathana (njen mož je nakdanji ameriški teniški igralec Jon Leach) in že julija napovedala vrnitev na igrišča. Konec avgusta je napoved uresničila. V paru z rojakinjko Liso Raymond je v igri dvojic zaigrala v New Havenu.


Lindsay Davenport velja za eno izmed najbolj prijaznih igralk na ženski teniški turneji. © AFP

 
Leto za zalet
Lindsay, ki je s 189 centimetri najvišja teniška igralka, ki je kdajkoli osvojila turnir za grand slam, spet razmišlja o novih športnih izzivih. Dama, ki o upokojitvi razmišlja že zadnjih nekaj let, se pripravlja na novi turnir. Ta teden bo nastopila v Pekingu, kjer je pred skoraj letom dni odigrala svoj zadnji turnir pred porodom (v četrtfinalu je izgubila proti Francozinji Amelie Mauresmo ). Uspeh v Indoneziji je lahko začetek novega začetka. Ko je bila leta 2004 takorekoč na poslovilni turneji, je osvojila sedem turnirjev in leto končala kot prva igralka lestvice WTA. To ji je uspelo še trikrat (v letih 1998, 2001 in 2005) in je ena od štirih igralk, ki so po letu 1975 vsaj štirikrat sezono končale na vrhu; to so Steffi Graf (8-krat), Martina Navratilova (7-krat) in Chris Evert (6-krat). Ne govori več o slovesu, ne o poškodbah, ne o naveličanosti potovanj. Ne. Govori o novih zmagah, o čarih materinstva, o prihodnosti. In se pripravlja na OP Avstralije, kjer je pred sedmimi leti zadnjič zmagala na turnirju za grand slam (skupno ima tri tovrstne lovorike, OP ZDA 1998 in Wimbledon 1999). Komaj čakamo. V Melbournu je vse mogoče. Ker Lindsay Davenport v tenisu spet uživa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.