Šport
29 ogledov

Suspendirani Chisora proti upokojenemu Hayu

Vitalij Kličko proti Derrecku Chisori Reuters
V Londonu bo 14. julija na sporedu prav poseben boksarski dvoboj v težki kategoriji. V ring bosta stopila suspendirani Dereck Chisora in upokojeni David Haye, znana pretepača, ki sta se letos pomerila že zunaj ringa. Britanska boksarja nimata uradne licence, dvoboj pa tudi ne bo potekal pod okriljem britanske boksarske zveze.

Britanska boksarska zveza je Chisori, ki je februarja ob porazu proti Ukrajincu Vitaliju Kličku "zablestel" predvsem po svojih izpadih, namreč odvzela boksarsko licenco. Chisora je Kličku pred dvobojem na uradnem tehtanju med drugim prisolil zaušnico, z vodo v ustih je pred dvobojem pljunil Vitalijevega brata Vladimirja Klička, ki je bil bratov sekundant ob ringu, poleg tega pa se je na novinarski konferenci po dvoboju za nameček stepel še z rojakom, nekdanjim prvakom Hayem, ki je bil takrat ob ringu v vlogi novinarja.

Chisora si je pred tem že prislužil suspenz boksarske zveze WBC, prav tako pa je zaradi omenjenih prekrškov moral plačati 50 tisoč dolarjev kazni. Haya britanska boksarska organizacija ni vpletla v preiskavo, saj kot upokojeni boksar nima več licence te organizacije.

Zdaj bosta uradno suspendirani in uradno upokojeni boksar račune poravnala v ringu in pri tem tudi zaslužila. Pokroviteljstvo nad dvobojem je prevzela boksarska zveza iz žepne državice Luksemburg, saj britanska boksarska organizacija z boksarjema ne želi imeti opravka.

"Luksemburška boksarska zveza ima daljšo tradicijo od britanske. Luksemburžani so nam dali dovoljenje in organizacijo borbe vzeli pod svoje pokroviteljstvo," je dejal promotor Chisore Frank Warren. "To, kar je naredil, je bilo neumno. Vendar pa bo moj varovanec po izrečenem suspenzu ostal brez zaslužka. Zakaj ne bi v tem času česa zaslužil?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.