Šport
52 ogledov

Šutejeva izboljšala slovenski rekord

tina šutej daegu sp atletika Reuters
Ljubljančanka Tina Šutej je na dvoranskem mitingu v italijanskem Vidmu izboljšala svoj dve leti star slovenski dvoranski članski rekord v skoku s palico.

Tina Šutej je preskočila 4,56 m in za centimeter izboljšala prejšnji najboljši izid, ki ga je dosegla 26. februarja 2012 v ameriškem Lexingtonu.

Šutejeva je bila na višini 4,71 m, kar je norma za dvoransko svetovno prvenstvo marca v Sopotu, v vseh treh poskusih zelo blizu. Sredi meseca je prav v Vidmu na svoji prvi tekmi leta s 4,50 m napovedala dobro sezono.

"Že na prvi tekmi sem dobro začela sezono, tokrat pa mi je šlo še bolje. Po dveh letih mi je uspelo skočiti državni dvoranski rekord. Na treningih mi gre zelo dobro in sem na tekmi skakala s polnega zaleta, s 16 koraki. Fizično sem zelo dobro pripravljena, moram pa popraviti še nekaj tehničnih težav s palico. Tako sem naredila napako pri prvem skoku na 4,71 m, pri drugem sem jo popravila, vendar še vedno podrla letvico. Potem pa je bila palica premehka in mi je zmanjkalo poskusov, da bi s tršo palico zanesljiveje skočila," je pojasnila Šutejeva, ki po končanem študiju in vrnitvi iz ZDA ponovno trenira pri Slavku Černetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.