Šport
17 ogledov

Šuvak: "Ne delamo nobene panike"

Zvone Šuvak ni želel govoriti o finančnem stanju kluba. Po naših informacijah na Žurnal24 main
Jeseničani so po reprezentančnem premoru nanizali sedem porazov. Športni direktor Zvone Šuvak o kadrovskih spremembah ne razmišlja, zagotovo pa na svojem mestu ostaja finski strateg Heikki Mälkiä.

Nanizali ste sedem porazov ...
Po tolikšnem številu porazov vsekakor ni vzdušje v klubu ni veselo. Ampak ta padec je bil pričakovan, napovedal ga je tudi strokovni štab. V tem trenutku ne delamo nobene panike. V ekipo se še vedno zaupa. Tudi na zadnji tekmi smo dobro igrali, a žal izgubili. Takšen je pač šport.

Krivda ni na trenerskem štabu. Prepričan sem, da so trenerji opravili svoje. Igramo dobro, a ni rezultata.
Zvone Šuvak
Se obetajo kadrovske spremembe?
Te so vedno možne, v tem trenutku so celo nujno potrebne. Treba je strniti vrste in videti, kaj lahko storimo na tem področju.

Trener ostaja?
Vsekakor. Krivda ni na trenerskem štabu. Prepričan sem, da so trenerji opravili svoje. Igramo dobro, a ni rezultata. Vsekakor verjamem, da se bodo reči kmalu obrnile na bolje. Cilj je definitivno končnica. Tako kot je moštvo v prvem delu igralo nad svojimi zmožnostmi, zdaj igra pod svojim povprečjem. To se bo spremenilo, kmalu bomo spet igrali na pravi ravni.

Kaj pa je z vratarjem? Tu se zdite nekoliko šibki ...
Vratarji so res problem. Na zadnjih tekmah sicer Jaakko Suomalainen ni bil neposredni krivec za poraze, ampak se vseeno spogledujemo z mislijo, da bi prišel kakšen boljši čuvaj mreže. Za to ligo ga vsekakor potrebujemo. Tega kadra je sicer v tem trenutku na trgu zelo malo, a napeli bomo vse sile, da pridobimo tudi kakšnega vratarja. Smo v nekaterih pogovorih.

Kakšno je finančno stanje v klubu?
Opravljam funkcijo športnega direktorja in ne morem komentirati finančnih zadev. To bi bilo nepošteno do upravnega odbora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.