Šport
42 ogledov

Šuvak nič več športni direktor!

Žurnal24 main
Na spletni strani hokejskega kluba Acroni Jesenice so danes sporočili, da je Zvone Šuvak odstopil z mesta športnega direktorja. "Odstopam zaradi dejstev, ki se ponavljajo in jih ni moč preseči," je povedal Šuvak.
Zgodba se ponavlja in ji ni videti konca, oziroma se celo poslabšuje.
Zvone Šuvak

Zvone Šuvak ni več športni direktor hokejskega kluba Acroni Jesenice. Odstopno izjavo je danes objavil na spletni strani kluba, kot glavni razlog za slovo pa navedel finančno poslovanje in posledice poplačil prejšnjih sezon, ki so močno posegli v delo ekipe.

Šuvak je v odstopni izjavi zapisal, da ne odhaja zaradi svoje ekipe, temveč zaradi "dejstev, ki se ponavljajo in jih ni moč preseči. Zgodba se ponavlja in ji ni videti konca, oziroma se celo poslabšuje," je zapisal Šuvak.

Funkcijo športnega direktorja je prevzel pred dvema letoma. Finančno stanje takrat ni bilo rožnato, dolgovi so močno bremenili proračun nove sezone: "Dal sem možnost in priložnost mladim, ki so postali člani prve ekipe. V okviru finančnih možnosti sem postavil ekipo, ki je kljub vsem težavam osvojila naslov državnega prvaka."

Presenečenje letošnje sezone in tega trenutka je spoznanje, da mi tisti, s katerimi smo gradili zgodbo o uspehu, ne omogočajo osnovnih pogojev za delo. Finančno poslovanje in posledice poplačil pretekle sezone so tako močno posegle v poslovanje in delo ekipe, da ga z nobenim drugim motivacijskim elementom ni mogoče več nadomestiti.
Zvone Šuvak

Šuvak je zapisal, da je bil njegov moto "Ne bom obupal, na Jesenicah se mora igrati hokej." Zato je nadaljeval svoje delo, čeprav je bilo stanje po končani sezoni še bolj kritično. Kljub težavam je sestavil ekipo, ki je pokazala in dokazala, da deluje odlično, ekipo, ki je z marsikatero igro presenetila še tako kritične jeseniške navijače, piše Šuvak.

"Presenečenje letošnje sezone in tega trenutka je spoznanje, da mi tisti, s katerimi smo gradili zgodbo o uspehu, ne omogočajo osnovnih pogojev za delo. Finančno poslovanje in posledice poplačil pretekle sezone so tako močno posegle v poslovanje in delo ekipe, da ga z nobenim drugim motivacijskim elementom ni mogoče več nadomestiti," pa je pojasnil razloge za slovo. Sprašuje se, od kod naj jeseniški hokejisti dobijo voljo in motivacijo, če nimajo osnovnih razmer za delo.

"Edina moja zahteva je bila in bo, da mi omogočijo vsaj tisto osnovno, za kar so me tja postavili, to je možnost odločanja, da lahko prevzamem odgovornost za rezultate dela. Odločil sem se, da zaključim svojo zgodbo, ampak ne zaradi rezultatov, ki jih trenutno dosega moja ekipa, ampak zgolj in izključno zato, ker je v vsej tej zgodbi zbledela moja vizija in moja želja, da jeseniški hokej postavim na nove temelje z zgodbo resnice, ponosa, pozitivne naravnanosti in vrednotami, čeprav včasih tudi odrekanja, vendar zgolj z vero v uspeh," je še zapisal zdaj že nekdanji športni direktor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.