Šport
21 ogledov

Suveren začetek Slovencev

Tine Urnaut in soigralci nadaljujejo z odličnimi igrami. (Foto: Foto.si) fotosi.si
Slovenski odbojkarji so odlično začeli kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji in na Češkem. Varovanci Veselina Vukovića so na prvi tekmi odpihnili Madžare (3:0).

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo prihodnje leto v Avstriji in na Češkem v petek v Mariboru premagala Madžarsko s 3:0 (9, 19, 16). Varovanci Veselina Vukovića se bodo v soboto ob 19. uri pomerili z Izraelom.

Slovenski odbojkarji so odlično začeli prvi kvalifikacijski turnir za nastop na EP. Na prvi tekmi so brez večjih težav odpravili madžarsko izbrano vrsto in si pred nadaljevanjem pripravili odlično izhodišče. V prvi tekmi dneva je Španija prav tako gladko s 3:0 (22, 20, 24) premagala Izrael.

Selektor Vuković je izbral moštvo, ki je na petkovi tekmi prikazalo brezhibno predstavo. Po drugi točki v prvem nizu je bila na parketu dvorane Tabor prisotna le Slovenija, ki je točke nizala eno za drugo. Tudi prvi tehnični odmor pri izidu 8:3 madžarskemu selektorju Sandorju Kantorju ni obrodil sadov, brezpredmetni pa so bili tudi polminutni odmori. Recepta, kako ustaviti slovenske odbojkarje, ni bilo, prednost pa se je le večala. Slovenci so povedli s 16:7, nato že z 20:8, in ko je pri 21:8 zelo razpoloženi Alan Komel uprizoril pravo bombo, je bilo jasno, da bo uvodni niz pripadel domačim.

V drugem nizu so Madžari pokazali precej večji odpor. Matevž Kamnik je z blokom izenačil šele pri šesti točki; dotlej so bili na parketu boljši Madžari. Moštvi sta nato izmenično osvajali točke in šele po prvem tehničnem odmoru so tudi domači pokazali nekaj več zbranosti. Slovenci so najprej povedli z 11:10, nato s 15:13, a so jih Madžari na 19. točki ujeli. To pa je bilo tudi vse. Varovanci Vukovića so strnili vrste, končnico odigrali brezhibno in se po družnem bloku Tineta Urnauta in Alena Pajenka veselili drugega niza s 25:19.

Tretji niz so spet podjetneje začeli Madžari, ki so bili v vodstvu vse do prvega tehničnega odmora, na katerega so z 8:7 s prednostjo le odšli domači odbojkarji. Ti so pozneje strnili vrste, povečali pritisk v napadu in začeli nizati točke. Po drugem tehničnem odmoru in izidu 16:11 za Slovenijo je domači selektor že začel z menjavami, prvi si je počitek zaslužil kapetan Urnaut. Madžari niso znali prebiti slovenskega bloka, z odličnim napadom pa je drugo zaključno žogo za zmago izkoristil Dragan Radovič.

Slab začetek Slovenk
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v belgijskem Hasseltu izgubila prvo tekmo kvalifikacijskega turnirja za nastop na evropskem prvenstvu leta 2011. Od izbrank Tilna Kozamernika so bile s 3:1 (−18, 21, 15, 19) boljše Romunke. Slovenija se bo v soboto pomerila s Švedsko, v nedeljo pa še z Belgijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.