Šport
6 ogledov

Švedi še tretjič zapored prvaki

Reprezentanca Švedske, ki je v četrtfinalu premagala Slovenijo, je osvojila tret Žurnal24 main
Nov naslov svetovnih prvakov v inline hokeju je pripadel reprezentanci Švedske, ki je v finalu premagala ZDA in se tretjič zapored veselila naslova najboljših. Slovenija je bila peta.
Švedska reprezentanca je v finalu svetovnega prvenstva v inline hokeju v Ingolstadtu premagala ZDA s 7:6 (2:2, 2:0, 0:3, 3:1) in se tako veselila še tretjega naslova zapored. V malem finalu je Nemčija z 9:5 (4:2, 1:2, 1:0, 3:1) premagala Finsko. Slovenska reprezentanca je osvojila končno peto mesto. Slovenske barve pod vodstvom selektorja Bojana Zajca so v Nemčiji branili vratarja Peter Škrabelj in Jure Pavlič, branilci Rok Nahtigal, Matic Kralj, Rok Simšič, Boštjan Kos, Jan Loboda, Domen Vedlin in Jaka Zupanc ter napadalci Dejan Žemva, Marjan Manfreda, Eric Pance, Nejc Sotlar, Tadej Nabergoj, Denis Kadič, Sašo Rajsar in Simon Žerdin.

Naslednje leto bo SP na Švedskem v Karlstadu. Slovenci bodo v skupini s prvo, četrto in osmo ekipo z letošnjega prvenstva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.