Šport
3 ogledov

Švedi ubranili naslov

Hokejisti švedske reprezentance so uspešno ubranili naslov svetovnih prvakov. Žurnal24 main
Spet se je ponovil lanski scenarij, ko je slovenska izbrana vrsta premagala tako prvaka kot podprvaka. Svetovni prvak je spet Švedska, ki je v finalu prepričljivo premagala Slovaško s 7:3.
 

Bratislava, SP v inline hokeju, finale

Slovaška : Švedska 3:7

Slovaška je na domačem terenu naredila velik uspeh, saj so osvojili drugo mesto, lansko leto so bili namreč le osmi. Švedska se je po porazu s Slovenijo zbrala, začela igrati zbrano ter tako prepričljivo osvojila naslov. V tekmi za tretje mesto je Nemčija presenetljivo premagala ZDA s 8:7, saj so se po prvotnih treh porazih v skupini reševali v kvalifikacijski tekmi proti Kanadi, nato so presenetljivo premagali Slovenijo. Sama organizacija ni vredna imena IIHF , saj se žal vodilnim pri zvezi zdi to kot obstranska dejavnost in se kot kaže nimajo interesa izboljšati. Mogoče bo jesenski kongres IIHF-a, ki se bo odvijal v Portorožu , obrnil stvari na bolje. Razumemo, da po eni strani želi IIHF imeti bogate države na svetovnem prvenstvu, a po drugi strani je potrebno spoštovati pravila igre in tako dopustiti boljšemu biti boljši.


Slovenci so Švede premagali v skupinskem delu. © Matic Klanšek

 
Lansko leto smo bili bolj presenečenje, letos so se pa velesile že začele čuditi naši reprezentanci. Manjka malo več zrelosti, da nam bo uspelo iti še stopničko višje ter zmagati v četrtfinalu. Ni kaj očitati, fantje so dali vse od sebe in dobro igrali. Ta čuden sistem pa je zelo nepravičen. Slovenska reprezentanca je z enim porazom na 7. mestu , Finska ima pa samo eno zmago in še to po podaljških, pa je šesta. Med prvenstvom so dodali še varnostno zanko in tako zadnji iz elitne skupine izpade v B skupino, v tem primeru Avstrija izpade, Kanada se pa pridruži, čeprav si to ne zasluži. Torej poleg kvalifikacijskih tekem za elitno A skupino so med prvenstvom si izmislili to novo pravilo.

 

Najboljši igralci

Vratar: S. Hovi (FIN)
Branilec: L. Sweatt (ZDA)
Napadalec: L. Klasen (ŠVE)
MVP: D. Axelsson (ŠVE)

Kar se tiče organizacije, je bilo povedano že veliko. Dvorana Samsung Arena je stara več kot 60 let ter sprejme 8350 ljudi. Je stara, a vseeno lepa in uporabna. Predvsem pa prava hokejska dvorana, kjer se vsak igralec počuti, da je tik ob igrišču. Organizatorji so imeli veliko težav s tem prvenstvom, zato si je težko predstavljati, kako bodo organizirali SP 2011 v hokeju na ledu. Naslednje leto je svetovno prvenstvo rezervirano za nemški Ingolstadt , ki bo slab mesec prej.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.