Šport
58 ogledov

Švedi z avtogolom do remija

Euro 2016, Švedska, Irska
1/12
EPA
Zlatan Ibrahimović in kolegi so se pomerili z Irci, dvoboj pa se je končal z delitvijo točk.

V prvem dvoboju skupine E sta se pomerili Irska in Švedska, dvoboj pa v začetnih minutah ni ponudil veliko. Šele ob koncu devete minute je do prvega pravega strela na tekmi prišel Jeff Hendrick, njegov strel z roba kazenskega prostora pa je vratar Andreas Isaksson uspel odbiti. V 17. minuti so bili Irci zelo blizu zadetku. Po kotu je najvišje skočil Ciaran Clark, poslal žogo pred gol, kjer je bil povsem sam John O'Shea. Ta bi okroglo usnje moral le še potisniti čez golovo črto, a je zamudil za pol koraka, žoga pa je nato končala v golavtu.

Švedi na čelu z Zlatanom Ibrahimovićem, ki je v kvalifikacijah dosegel 58 odstotkov vseh švedskih golov, so bili še naprej nenevarni, na drugi strani pa je v 29. minuti zapretil Robbie Brady. Član Norwich Cityja je z 18 metrov le za las streljal preko prečke. Ta se je zatresla le tri minute kasneje, ko je znova izven kazenskega prostora streljal Hendrick. Isaksson je bil že premagan, vendar mu je na pomoč priskočil okvir gola.

Brady je v 41. minuti poslal odličen predložek v peterec, kjer pa je bil za las prekratek Shane Long, napadalec Southamptona pa je nato zahteval prekršek, ki pa ga ni dobil.

Tudi drugi polčas se je začel s strelom Hendricka, v 47. minuti pa so Irci zasluženo povedli. Seamus Coleman je prodrl po desni strani, prišel v kazenski prostor in s podajo našel Wesa Hoolahana, ki je z močnim volejem žogo poslal v mrežo.

Gol je prebudil Švede. Clark je najprej žogo v zadnjem hipu izbil v kot, po njem pa je isti igralec skoraj premagal svojega vratarja. Darren Randolph je žogo še uspel odbiti, a je do nje prišel Emil Forsberg, na srečo Ircev pa jo je z ugodnega položaja poslal mimo vrat. Skandinavci so pritiskali za izenačenje, priigrali so si nekaj kotov, ki pa niso obrodili sadov. 

V 59. minuti je do voleja na sedmih metrih prišel Ibrahimović, a ga je dobro oviral Clark, žoga pa je poletela mimo vrat. Prav član Aston Ville pa je v 71. minuti zatresel lastno mrežo, ko je poskušal izpred gola odbiti nevarno podajo Ibrahimovića. To je bil prvi avtogol na evropskih prvenstvih od leta 2012, ko je Anglež Glen Johnson prav tako premagal svojega vratarja na dvoboju s Švedi.

Zadnjih 20 minut v Parizu je bilo podobno nerazburljivih kot prvih. Švedi na celotni tekmi niso uspeli streljati v okvir tekmečevega gola, Irci pa ostajajo le pri eni zmagi na dosedanjih evropskih prvenstvih.

Euro 2016, skupina E, 1. kolo:

Švedska : Irska 1:1 (0:0)
Clark 71.(ag; Hoolahan 47.

Lestvica:

1. Italija         1 1 0 0 2:0 3
2. Irska         1 0 1 0 1:1 1
  . Švedska    1 0 1 0 1:1 1
4. Belgija       1 0 0 1 0:2 0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.