Šport
7 ogledov

Švedski dvojec ukrotil Kojote

Šveda Nicklas Lidström in Henrik Zatterberg sta ukrotila Kojote. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Henrik Zetterberg je zadel v podaljšku in Detroit Red Wings so v edini ponedeljkovi tekmi lige NHL s 3:2 premagali Phoenix Coyotes. To je njihova četrta zmaga na zadnjih petih tekmah.

Detroit Red Wings so podaljšek izsilili dobrih sedem minut pred koncem srečanja, ko je za 2:2 zadel Nicklas Lidström. Junak podaljška je bil že omenjeni Henrik Zatterberg. Za Rdeča Krila je to druga zmaga na letošnjih treh tekmah proti Phoenix Coyotes. "Vedel sem, da bo to težka tekma, tako za noge kot za glavo," je po veliki zmagi pripovedoval Zetterberg. "Vedeli smo, da ne bo lepa tekma." Že devete sezonske zmage Detroita ni mogel preprečiti niti izvrstni vratar Phoenixa Ilja Brizgalov, ki je imel 37 obramb. Za Kojote je na 14 tekmi to že 10 poraz (pet so jih doživeli v podaljšku oziroma po kazenskih strelih). "Fantje igrajo zelo borbeno. A potrebujemo eno podajo več ali pa bi morali izkoristiti kakšno napako tekmeca. Za zdaj izgubljamo že dobljene tekme," se je jezil trener Phoenixa Dave Tippet.

Liga NHL, tekme 8. 11.:

Detroit Red Wings : Phoenix Coyotes 3:2 (v podaljšku)
Cleary, Lidström, Zetteberg; Hanzal, Yandle

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.