Šport
16 ogledov

Svetovne zvezde na slovenski pentlji

V Sloveniji namerava nastopiti zmagovalec Toura iz leta 2008 Španec Carlos Sastr Žurnal24 main
Letošnja kolesarska dirka po Sloveniji se bo v Ljubljani začela 16. junija. V kraljevski tretji etapi od štirih bodo morali kolesarji premagati vzpon na Golte.

Pred tem bo prve razlike naredil uvodni, 6,8 kilometra dolg prolog v Ljubljani, vožnja na čas se bo po dolgem času spet vrnila na dirko.

To in še marsikatero drugo zanimivo reč so prireditelji iz novomeškega kluba Adria Mobil na čelu z direktorjem Bogdanom Finkom sporočili na novinarski konferenci oziroma predstavitvi dirke, na kateri so bili tudi nekateri slovenski kolesarji, ki bodo na domači preizkušnji poskušali doseči odmeven rezultat.

Vsekakor to ne bo lahko, saj so svoj prihod v Slovenijo napovedala nekatera zveneča imena svetovnega kolesarja. Tako bodo slovenski kolesarji spet lahko pozdravili lanskega zmagovalca, italijanskega kolesarja Liquigasa Vincenza Nibalija, lani zmagovalca Vuelte, letos pa tretjeuvrščenega na Giru, ekipa Geoxa v Slovenijo namerava priti z zmagovalcem Toura (tega slovenska pentlja še ni gostila) leta 2008 Španca Carlosa Sastreja, da pa bosta imeli svojega zvezdnika tudi dve sprinterski etapi, naj bi poskrbel tekmovalec Lampreja Alessandro Pettachi.

Dirka, skupno dolga 548 kilometrov, se bo začela 16. junija, z vožnjo na čas v Ljubljani. Start 6,8 kilometra dolgega prologa bo na Trgu francoske revolucije, cilj pa na Prešernovem trgu. Naslednji dan bo etapa od Kopra do Nove Gorice, ki naj bi bila kljub nekaterim vzponom namenjena sprinterjem, kraljevska pa bo tretja etapa. Začela se bo v Tržiču, se nadaljevala z vzponom na Černivec in se končala s 16 kilometrov dolgim vzponom na Golte.

"Po mojem mnenju je ta vzpon težji kot na Vršič in Krvavec, ki smo ju imeli v prejšnjih letih. Še posebno težka sta strma zadnja dva kilometra. Etape se ne bi sramoval niti Tour," je tekmovalcem hude napore napovedal Fink, z njim pa se je strinjal tudi Nose. Zadnje etape od Ptuja do Novega mesta pa ni treba posebej predstavljati, povsem jasno je, da se bo končala z znamenitim novomeškim sprintom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.