Šport
9 ogledov

Svetovni podprvaki na kolenih

Makedonci so se tako veselili presenetljive zmage nad Rusijo. Žurnal24 main
V poslastici 3. kola svetovnega prvenstva so švedski rokometaši s 34:30 premagali favorizirane Špance. Makedonci so s 30:29 ugnali Poljake, svetovne podprvake izpred dveh let.
 
 

Zdaj imamo velik kapital, ki nam lahko omogoči, da se bomo prebili daleč, zelo daleč, lahko tudi do polfinala.

Dalibor Doder

 
Derbi tretjega kroga rokometnega svetovnega prvenstva na Hrvaškem sta odigrali Švedska in Španija v skupini B. Bolje so se znašli Skandinavci, ki imajo ob Francozih, Hrvatih, Dancih in Norvežanih popoln izkupiček treh zmag. "To sta dve izjemno pomembni točki za drugi krog, ki se bo igral v Zagrebu. Menim, da smo celo tekmo igrali dobro in smo si zmago zaslužili . Dobro smo ustavili njihove najnevarnejše igralce, čeprav nam je Romero do konca zabil deset golov. Toda on že tako ali tako preveč solira, pa teh njegovih deset golov niti ni tako veliko," je po tekmi dejal presrečen Dalibor Doder , ki igra na mestu srednjega zunanjega igralca. Doder je nato dodal, da se morda v tem trenutku niti še ne zavedajo, kako pomembna je bila ta zmaga. "Zmage se sicer nismo niti nadejali. Ne rečem, da je nismo želeli, ampak vsi smo vedeli, kdo je favorit. Zdaj imamo velik kapital, ki nam lahko omogoči, da se bomo prebili daleč, zelo daleč, lahko tudi do polfinala," je še dejal Doder


Jonas Larholm in soigralci so na derbiju ugnali Špance. © Reuters

 
V skupini B sta bila odigrana še dvoboja Južna Koreja – Kuvajt , tega so pričakovano dobili azijski predstavniki s 34:19, in Hrvaška – Kuba , na katerem so se zmage z 41:20 veselili gostitelji. Švedska in Hrvaška imata tako po šest točk, Španija štiri, Južna Koreja dve, Kuvajt in Kuba pa sta še brez točk. Skupina A je zaenkrat pričakovano v posesti Francozov . Galski petelini so danes gladko, z 42:11 odpravili Avstralijo in so s šestimi točkami na vrhu skupine. Po pet točk sta zbrali Slovaška in Madžarska , ki sta se v medsebojnem obračunu razšli z neodločenim izidom 24:24. Tekma je bila nadvse zanimiva in dramatična do zadnjega trenutka, kajti Slovaki so z golom dve sekundi pred zadnjim sodnikovim žvižgom Madžarom dobesedno iztrgali zmago iz rok. Nekaj sto madžarskih naviijačev je osiješko dvorano tako zapustilo razočarano, saj so Madžari vodili celo tekmo, ob polčasu celo s šestimi goli prednosti. V tretjem, precej manj odmevnem dvoboju v tej skupini so se pomerili Romuni  – ti so z zmago s 30:26 vpisali prvi točki – in Argentinci , ki so tako kot Avstralci še brez točk.

V skupini C je veliko presenečenje pripravila Makedonija , ki je s 30:29 odpravila Poljsko . Obe ekipi imata po štiri točke in za točko zaostajata za Nemci . Ti so danes z 32:20 odpravili nemočno Alžirijo . Rusija ima na četrtem mestu tri točke, danes si je dve zagotovila s slavjem nad predzadnjo Tunizijo (36:31). Največji naskok pred tekmeci pa sta si v skupini D priigrali Norveška in Danska . Obe tekmecem doslej nista prepustili niti točke. Norvežani so danes s 30:20 premagali Egipt , Danci pa z 32:13 Savdsko Arabijo . Za največje presenečenje dneva je poskrbela Brazilija , ki je z 32:30 ukanila rokometno veliko uglednejšo Srbijo . Srbija, Egipt in Brazilija imajo po dve točki, Arabci pa so še brez.

Izidi 3. kola:
Skupina A (Osijek):
Romunija : Argentina 30:26 (15:13)
Madžarska : Slovaška 24:24 (12:6)
Francija : Avstralija 42:11 (20:3)

Vrstni red: Francija 6, Slovaška in Madžarska 5, Romunija 2, Argentina in Avstralija 0

Skupina B (Split):
Južna Koreja : Kuvajt 34:19 (15:9)
Švedska : Španija 34:30 (19:13)
Hrvaška : Kuba 41:20 (20:9)

Vrstni red: Hrvaška in Švedska 6, Španija 4, Južna Koreja 2, Kuvajt in Kuba 0

Skupina C (Varaždin):
Poljska : Makedonija 29:30 (15:16)
Nemčija : Alžirija 32:20 (16:10)
Rusija : Tunizija 36:31 (16:11)

Vrstni red: Nemčija 5, Poljska in Makedonija 4, Rusija 3, Tunizija 2, Alžirija 0

Skupina D (Poreč):
Brazilija : Srbija 32:30 (14:14)
Norveška : Egipt 30:20 (14:10)
Danska : Savdska Arabija 32:13 (17:4)

Vrstni red: Norveška in Danska 6, Srbija, Brazilija in Egipt 2, Savdska Arabija 0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.