Šport
30 ogledov

Svetovni prvak imel veliko povedati

jorge lorenzo padec Youtube
Jorge Lorenzo je bil po padcu na prostem treningu pred kvalifikacijami za VN Nemčije kritičen do Yamahinega motocikla in francoskega dobavitelja gum.

Aktualni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda se je v petek šobliže spoznal z asfaltom dirkališča Sachsenring, vendar jo je tako kot Stefan Bradl in Scott Redding, ki sta padla na istem mestu, odnesel brez hujših posledic. 

''Dobro sem. Nisem poškodovan, nimam zlomljenih kosti in lahko normalno dirkam,'' je povedal Lorenzo, ki pa kljub srečnemu razpletu dogodkov ni imel prav veliko razlogov za veselje. Po besedah trikratnega svetovnega prvaka je Yamahin motocikel v Nemčiji povsem nekonkurenčen svojim rivalom.

''Asfalt je bil zelo hladen in v 11. ovinek sem vstopil hitreje kot v prejšnjem krogu. Morda sem imel tudi nekoliko drugačen naklon motorja in zablokiralo mi je sprednje kolo. Bil sem občutno počasnejši kot lani, a pogoji in gume niso enaki,'' je potožil Lorenzo.

Ovinek 'slap' (ang: 'waterfall'), ki velja za enega najbolj zloglasnih ovinkov v motociklistični sezoni, je v petek zahteval pet žrtev. ''Ovinek je zelo hiter, eden najhitrejših v prvenstvu,'' je povedal Lorenzo. Gre za hiter desni ovinek z velikim naklonom, ki sledi kopici levih ovinkov.

Uradni dobavitelj gum Michelin je za to priložnosti pripravil dve različici asimetričnih sprednjih gum, ki pa po mnenju Lorenza nista izpolnili pričakovanj. ''V teh pogojih, še posebej zjutraj, so tudi najmehkejše gume pretrde. Vozil sem 20 km/h počasneje kot lani in z manjšim naklonom, a sem kljub temu padel. V drugih ovinkih težava ni tako izrazita, a je še vedno treba biti previden. Še posebej zjutraj,'' je zaključil Lorenzo.

Steza v Nemčiji je težave povzročala vsem Yamahinim dirkačem, vključno z italijanskim veteranom Valentinom Rossijem, ki je tako kot njegov moštveni kolega prosti trening končal daleč od najvišjih mest.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.