Šport
21 ogledov

Svetovni prvak postal del PokerStarsa

Jonathan Duhamel je postal član PokerStarsove ekipe. (Foto: pokernews.si) Žurnal24 main
Vest, ki smo jo pričakovali od jeseni, ko je Kanadčan dominiral na finalni mizi Glavnega turnirja WSOP, je tu: Jonathan Duhamel je postal član PokerStarsove ekipe profesionalcev.

Čeprav je Kanadčan Jonathan Duhamel njihove barve branil že na samem prvenstvu WSOP, pa je svojo prvo pravo profesionalno pogodbo podpisal na petkovi tiskovni konferenci, med enim od odmorov na prvenstvu PCA. PokerStarsova ekipa se tako krepi iz tedna v teden, saj so, potem ko so v svoje vrste zvabili že večino svetovne turnirske smetane, temu mozaiku dodali še Kanadčana, ki je bil to poletje na Glavnem turnirju WSOP naravnost neustavljiv.

Pri tem je zanimivo, da so ogledniki največje spletne poker sobe na svetu tudi tokrat zadeli v polno, saj je Duhamel njihove barve branil še pred podpisom tiste prave sponzorske pogodbe. Čeprav ni bil edini s PokerStasovim našitkom, ki se je prebil na finalno mizo Glavnega turnirja WSOP, pa so vodilni očitno lansko poletje potegnili pravo potezo, ko so za enega od dveh svojih predstavnikov, tako namreč določajo pravila, izbrali prav Kanadčana.

Kot vemo, jim je slednji to zaupanje vrnil z obrestmi in se tako v vrstah PokerStarsovih svetovnih prvakov pridružil Petru Eastgatu in Joeu Cadi, ki sta svoja naslova osvojila že pod njihovo zastavo, ter seveda vrsti drugih prvakov, kot so Chris Moneymaker, Joe Hachem in Greg Raymer.

Ob podpisu je 23-letni Duhamel zbranim predstavnikom medijev zaupal: "Moja želja je, da še naprej nastopam na največjih turnirjih na svetu. Upam, da mi bo še kdaj uspelo ponoviti tak uspeh, kot mi je uspel preteklo leto. Vem, da ne bo lahko, a  bom naredil vse, kar je v moji moči, da mi to uspe."

Zanimivo je, da je bil Glavni turnir WSOP pravzaprav šele sedmi turnir, na katerem se je Kanadčan uvrstil med prejemnike nagrad, saj je pred tem večino svojega časa raje posvečal denarni igri, s katero si je tudi služil kruh. Očitno se bo odslej moral nekoliko bolj posvetiti tudi turnirski igri, saj ga v prihodnje zagotovo čakajo nastopi na turnirjih po svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.