Šport
2971 ogledov

Svetovni prvak razkril hude težave z zasvojenostjo, potreboval je operacijo

Shaun Murphy Profimedia
Šokantna izpoved enega najboljših igralcev snookerja v zadnjih dveh desetletjih. Svetovni prvak iz leta 2005 Shaun Murphy je priznal, da je zaradi depresije padel v odvisnost: odvisnost od hrane.

Svetovni prvak iz leta 2005, ko je v slovitem Cruciblu dvignil najbolj prestižno lovoriko v snookerju, je priznal, da je zaradi prekomerne teže moral tudi na radikalno operacijo, in sicer so mu zdravniki odstranili 80 odstotkov želodca, kar pomeni "da ima moja štiriletna hčerka Molly večji želodec kot jaz".

A tega ni storil zaradi lepšega videza, pač pa zaradi težav, ki mu jih je povzročala prekomerna teža. "Imel sem precej bolečin. Prekomerna teža je bila eden glavnih razlogov. Prišel sem do točke, ko nisem več mogel tekati za svojimi otroki. Postal sem fant, ki si ni mogel več zavezati vezalk," je Anglež šokatno iskreno spregovoril o težavah. 

"Nisem mogel nehati jesti in piti. Bil sem v globoki depresiji. Mogoče je malce preveč ekstremno, če rečem, da mi je operacija rešila življenje, toda tako je. Želel bi si, da bi to storil že pred 20 leti. Veliko ljudi na hrano ne gleda na enak način kot na alkohol ali na igre na srečo, toda morali bi. Bil sem zasvojen s hrano," je pojasnil Shaun Murphy, ki je dodal, da pač ne moreš spiti deset pločevink piva pet dni v tednu in štirikrat na teden ponoči jesti pice.

Shaun Murphy | Avtor: Profimedia Profimedia

Razkril je, da je preizkusil razne shujševalne terapije, celo hipnozo, a mu ni uspelo shujšati. "Ko se enkrat ujameš v to odvisnost, je iz tega zelo težko splezati ven," je pojasnil Murphy. Dodal je, da imajo v družini že tako ali tako težave s srčnimi boleznimi. Tako njegov dedek kot oče sta imela srčna napada v njunih 50-ih. 

Zdaj je pojasnil, kako je zmanjšanje njegovega želodca vplivalo na prehranjevalne navade. "Zaradi operacije zdaj lahko jem, kar želim, toda preprosto ne morem veliko jesti. Hitro se počutim sitega," je razkril angleški zvezdnik. Temu je po operaciji uspelo izgubiti precej prekomerne teže, zaključil je, da se zdaj počuti bolj samozavestnega in da je zaradi tega tudi boljši igralec snookerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.