Šport
11 ogledov

Svetovni prvak v pokru Duhamel!

1/14
Žurnal24 main
Zaključil se je letošnji Glavni turnir WSOP, ki je na plan izbezal kar nekaj znanih in manj znanih igralcev, a ime, ki si ga bomo zapomnili še za dolgo časa, je Jonathan Duhamel. Novi svetovni prvak!

Jonathan Duhamel, 22-letni Kanadčan, ki je bil že pred začetkom finalke eden glavnih favoritov za zmago, je opravil še s svojim poslednjim nasprotnikom ter si tako priigral svojo prvo WSOP zapestnico, naslov svetovnega prvaka in kar 8,9 milijona dolarjev! Torkov jutranji dvoboj obeh finalistov Duhamela in Johna Racenerja je bil po pričakovanjih precej kratek, saj je po zaslugi svoje velike prednosti (razmerje žetonov 189 milijonov vs. 30 milijonov žetonov) in agresivne igre Kanadčan s svojim nasprotnikom opravil v zgolj 43 igrah.

Duhamel je že takoj po samem začetku igre, ki je sledil razglasitvi letošnjega dobitnika naslova WSOP Player of the Year (Frank Kassela) in predstavitvi obeh najnovejših članov Poker Hall of Fame, Racenerju takoj dal vedeti, da je naslov njegov in da je njegova zmaga pravzaprav le še vprašanje časa.

Prvi korak k zmagi je nato storil v deveti igri heads-up obračuna, ko je nasprotnika olajšal za več kot tretjino njegovih žetonov. V tej igri sta si fanta prav poceni ogledala flop {3-Spades}{J-Clubs}{9-Spades}, kjer se je Duhamel svoji stavi sprva odpovedal, nato izenačil nasprotnikovo stavo v višini 1,4 milijona žetonov. Turn je nato prinesel {4-Diamonds}, a hkrati nobenih novih stav, saj sta se oba igralca odločila za čekiranje, preden sta nove žetone spravila v igro ponovno na riverju. Za konec je na mizi namreč pristala še {10-Spades}, tokrat pa se je Kanadčan odločil za diktiranje tempa in je stavil 2,8 milijona žetonov, Racener, ki je v prejšnjih igrah v takih situacijah odnehal, pa je po kratkem premisleku povišal na 6,9 milijona žetonov. A tokrat si je kasneje verjetno želel, da tega ne bi storil, saj je Duhamel z {J-Diamonds}{4-Clubs} njegovo stavo ekspresno izenačil in ga pustil z le nekaj manj kot 18,5 milijona žetonov.

Kljub porazu v tej igri se je 24-letni član Full Tiltove ekipe profesionalcev v igro vrnil dobesedno že v naslednji igri, ko je s {Q-Spades}{Q-Diamonds} izenačil Duhamelov all-in, ki ga je ta oznanil, čeprav je v rokah držal le {K-Hearts}{4-Clubs}. Skupne karte {J-Hearts}{8-Diamonds}{6-Clubs}{2-Hearts}{7-Hearts} so zgrešile oba igralca, kar je bila voda na mlin Racenerja, ki je tako svoje premoženje povečal na 36,9 milijona žetonov.

V naslednji uri igre nismo bili priča pravemu dogajanju, saj sta oba igralca večino svojega dela v skorajda vseh igrah opravila že pred flopom, pri tem pa je bil bolj uspešen Kanadčan, ki je nasprotnika spravil na manj kot 15 milijonov žetonov. Racener se je iz igre v igro težje upiral svojemu nasprotniku, tako da je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo prišlo do njunega poslednjega obračuna, ki se je nato zgodil nekaj po sedmi uri zjutraj (po našem času).

Tudi v zadnji igri letošnjega Glavnega turnirja je Duhamel začel agresivno in z {A-Spades}{J-Hearts} takoj oznanil svoj all-in, ki pa ga je Racener, ki je v rokah držal {K-Diamonds}{8-Diamonds}, tokrat le izenačil in celotna dvorana je vstala na noge in zadržala svoj dih pred prihodom zadnjih odločilnih skupnih kart. Te so ena za drugo – {4-Clubs}{4-Diamonds}{9-Spades}{6-Clubs}{5-Clubs} zgrešile oba igralca, kar je pomenilo, da je Glavni turnir WSOP prvič osvojil Kanadčan in se je slavje v Duhamelovem taboru lahko začelo. A medtem ko je Jonathan slavil s svojimi navijači, je Racenerjev tabor tolažil mladega Američana, ki tokrat pravih možnosti za zmago niti ni imel in je tako vseeno lahko vesel, da bo domov odnesel nagrado v višini 5.545.955 $, medtem ko bodo naslov svetovnega prvaka, WSOP zapestnica in 8.944.310 $ po zaslugi Jonathana Duhamela letos romali v deželo hokeja in javorjevega sirupa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.