Šport
60 ogledov

Svetovni rekord s kolesom – 164 km/h

Markus Stöckl
1/7
Žurnal24 main
Markus Stöckl je v Nikaragvi postavil novi svetovni rekord na serijskem gorskem kolesu. Na spustu po klancu z aktivnega ognjenika Cerro Negro je dosegel hitrost 164,95 km/h.
Fotografije Markusa Stöckla ob rekordnih dosežkih si lahko pogledate TUKAJ. Priložili smo še videoposnetek Stöckla ob postavitvi rekorda v Čilu, ko je drvel s hitrostjo 210 km/h. Video si lahko pogledate TUKAJ.

Markus Stöckl je postavil nov svetovni hitrostni rekord s serijskim gorskim kolesom.

36-letni Avstrijec je po ognjeniku v Nikaragvi drvel s hitrostjo 164,95 km/h in s tem podrl devet let star rekord Erica Barone. Francoz je prejšnji rekord postavil na isti trasi vulkana, vendar pa je pri spustu tako hudo padel, da je moral končati kariero. 50-letni Barone se je tokrat vrnil na kraj svojega velikega triumfa, a le kot organizator. Po vulkanu se je tokrat spustil Stöck, ki ga zaradi mogočne postave, visok je 190 centimetrov, tehta pa 103 kilograme, kličejo kar Hercules. Ime Markusa Stöckla je že zapisano pod en svetovni rekord, saj je v Čilu leta 2007 po snegu drvel s hitrostjo 210,4 km/h.

"Ko se spuščate po vulkanu, imate občutek, kot da bi vozili po peščeni plaži, nagnjeni za 45 stopinj. Samo če vozite zelo hitro, ste lahko stabilni," je po rekordnem dosežku dejal Hercules, ki bo zdaj poskušal porušiti hitrostne kolesarske rekorde še v drugih kategorijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.