Šport
313 ogledov

Svetovni rekorderki grozi prepoved nastopanja

Tobi Amusan Profimedia
Komisija za integriteto športnikov (AIU) je vložila obtožbo zoper elitno nigerijsko atletinjo.

Svetovna rekorderka in svetovna prvakinja v teku na 100  z ovirami, nigerijska atletinja Tobi Amusan, je v preiskavi zaradi kršitve dopinških pravil. Na Instagramu je potrdila, da je v preiskavi Komisije za integriteto športnikov (AIU), ki je objavila, da je trikrat neupravičeno manjkala na testiranjih v zadnjih 12 mesecih.

Zaradi tega ji grozi prepoved nastopanja in posledično na svetovnem prvenstvu v drugi polovici avgusta v Budimpešti ne bi mogla braniti zlate medalje, ki jo je osvojila lani v ameriškem Eugenu, ko je 26-letna in vsega 1,56 m visoka atletinja z 12,12 sekunde postavila tudi svetovni rekord.

Amusan | Avtor: Epa Epa

Amusan je zapisala, da je "čista" atletinja ter da jo testirajo mogoče celo bolj pogosto kot ostale. "Testirana sem bila tudi v času, ko naj ne bi bila prisotna na tretji očitani odsotnosti. Borila se bom in o mojem primeru bodo odločali trije arbitri še pred SP avgusta ... Verjamem v to, da bo primer odločen v moj prid in bom nastopila na SP," je prepričana Nigerijka.

Zadnjič je tekmovala v nedeljo na diamantni ligi na Poljskem in zmagala z rekordom mitinga (12,34).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.