Šport
23 ogledov

Szavay premočna za Polono

Še vedno najvišje uvrščena slovenska tenisačica, tudi v Linzu – Polona Hercog. (
1/7
Žurnal24 main
Mariborčanka Polona Hercog je izpadla v četrtfinalu teniškega turnirja v Pragi (220 tisoč ameriških dolarjev nagradnega sklada). S 6:1 in 6:4 jo je premagala Madžarka Agnes Szavay, sedma nosilka.

Polona Hercog se je med najboljših osem uvrstila brez boja, saj je njena tekmica v drugem kolu, Romunka Alexandra Dulgheru, sicer druga nosilka, dvoboj predala. Slovenka je v uvodnem krogu brez težav premagala Nemko Tatjano Malek.

Nekaj utrinkov z dvoboja si lahko ogledate v galeriji.

Hercogova je v četrtfinalu proti Agnes Szavay izgubila prvo igro na svoj servis in nato zaostajala z 0:2 in 1:4, saj je po 17 minutah dvoboja izgubila še svoj drugi servis. V šesti igri ni dobila niti točke (1:5), Madžarka pa je nato na servis Mariborčanke izkoristila drugo zaključno žogico za zmago v nizu (6:1) po 25 minutah igre.

Szavayeva je z vodstvom začela tudi drugi niz, Hercogova pa je po petih zaporedno izgubljenih igrah nato vendarle izenačila (1:1). Že dve igri pozneje je po svojem začetnem udarcu znova ostala brez točke (1:3). V naslednji igri je prvič odvzela servis tekmici in nato izenačila na 3:3.

Madžarka je z dvema zaporednima igrama povedla s 5:3, vendar nato izgubila svoj servis (4:5) in Hercogova je imela s servisom novo priložnost za izenačenje. Čeprav je Madžarka prišla do treh zaključnih žog, je Hercogova v nadaljevanju trikrat izenačila, po dvojni napaki Hercogove pa je Madžarka dobila dvoboj s šesto zaključno žogico po uri in desetih minutah igre.

Praga, četrtfinale:

Agnes Szavay (Mad/7) : Polona Hercog (Slo) 6:1, 6:4
Patty Schnyder
(Švi) : Ana Tatišvili (Gru) 2:6, 6:2, 7:5
Barbora Zahlavova Štrycova (Češ) : Johanna Larsson (Šve) 6:2, 4:6, 7:5
Lucie Hradecka (Češ) : Anabel Medina Garrigues (Špa/5) 6:4, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.