Šport
16 ogledov

SZS ne bo ovirala Tine Maze

Tini Maze Smučarska zveza Slovenije ne namerava delati težav, če bo želela tekmo Žurnal24 main
"Tega nisem prebral. To ste mi vi povedali, zato težko komentiram." Tako se je poslovni direktor alpskih disciplin Matjaž Šarabon odzval na ponedeljkovo izjavo trenerja Tine Maze Andree Massija.

Ta je v intervjuju za naš časopis na vprašanje, ali je možno, da bi Tina Maze v prihodnje smučala za drugo državo, če se odnosi s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) ne bodo uredili, odgovoril, da so vse možnosti odprte.

Ne bodo je ovirali
Matjaž Šarabon
je dodal: "Pogoji, da Tina smuča za drugo državo, so zelo jasni. Če bo te pogoje izpolnjevala in si to želela, je mi pri tem zagotovo ne bomo ovirali. Kot že rečeno, vsaj jaz osebno želim Tini najboljše rezultate, ne glede na okoliščine, kje in za koga tekmuje. Glede zastonj tekmovanja za SZS pa je odločitev Tine in Massija, da ne želita nobenega denarja od SZS, zato to težko komentiram. Zelo težko razumem tako izjavo." Pa se boji, da bi se tak črn scenarij vendarle lahko uresničil? "To zame ni črn scenarij, ampak samo eden od možnih. Zakaj črn? Če bo Tina tako dosegala optimalne rezultate glede na svoje sposobnosti, potem to nikakor ni črn scenarij."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



To bi bila velika škoda
Odzvali so se tudi pri krovni organizaciji pri nas, Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS). "Vsekakor upamo, da do tega ne bo prišlo. V olimpijskem projektu poskušamo razumeti obe strani. Tudi smučarsko zvezo, ki je konec koncev pomagala Tini Maze, da je prišla do tja, kjer je zdaj. V zadnjih letih so se začeli odnosi krhati. Podrobnosti ne poznamo. Vsekakor bi poskusili, kolikor bi to sploh bilo v naši moči, narediti vse, da se to ne bi zgodilo. A na koncu je vsak sam tisti, ki odloča o sebi. So pa določena pravila, kdaj lahko nastopaš za drugo državo," pravi direktor športa na oddelku za vrhunski šport Blaž Perko in dodaja: "Vsekakor mislimo, da bi se strasti morale pomiriti in na OKS smo pripravljeni pomagati. Tako kot v tem olimpijskem projektu, ko sodelujemo nekako kot neke vrste mediator. Zagotovo bi bila to velika škoda za slovenski šport, o tem ni dvoma."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.