Šport
19 ogledov

SZS podprla Kocijančiča

Lovše je izrazil podporo Kocijančiču. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Po torkovem zasedanju izvršnega odbora Smučarske zveze Slovenije je njen predsednik Tomaž Lovše dejal, da so pri SZS izrazili podporo Janezu Kocijančiču, ki kandidira za predsednika Olimpijskega komiteja.
Odločil sem se, da IO SZS predlagam, da za predstavnika v skupščini OKS imenuje Janeza Kocijančiča in da ga tudi kandidira za predsednika OKS za nov mandat.
Tomaž Lovše

Izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije je na torkovem zasedanju sklenil, da bo za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije v naslednjem mandatnem obdobju od 2010 do 2014 predlagal Janeza Kocijančiča, dosedanjega predsednika OKS.

"Odločil sem se, da IO SZS predlagam, da za predstavnika v skupščini OKS imenuje Janeza Kocijančiča in da ga tudi kandidira za predsednika OKS za nov mandat. Veseli me, da je IO moj predlog soglasno potrdil," je dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše.

V strpnem dialogu in ob medsebojnem spoštovanju sva jih premostila in se zavezala tvornemu sodelovanju za dobro slovenskega športa. Veseli me, da je Kocijančič IO SZS predstavil svojo zavezo, da bo v primeru izvolitve kot mandatar podal takšen predlog IO OKS, da bodo v njem zajeti vsi ljudje dobre volje, ki so pripravljeni delati v dobro slovenskega športa ne glede na svetovnonazorsko pripadnost.
Tomaž Lovše

"Kocijančič je mnoga leta uspešno deloval v športu ter v mednarodnem Olimpijskem komiteju in Mednarodni smučarski zvezi, kjer uživa izjemen ugled. S Kocijančičem sva imela določene razlike glede pomembnih vprašanj nadaljnjega razvoja SZS. V strpnem dialogu in ob medsebojnem spoštovanju sva jih premostila in se zavezala tvornemu sodelovanju za dobro slovenskega športa. Veseli me, da je Kocijančič IO SZS predstavil svojo zavezo, da bo v primeru izvolitve kot mandatar podal takšen predlog IO OKS, da bodo v njem zajeti vsi ljudje dobre volje, ki so pripravljeni delati v dobro slovenskega športa ne glede na svetovnonazorsko pripadnost. Me je pa Kocijančič obvestil, da bo tokrat zadnjič kandidiral za predsednika OKS in hkrati zagotovil, da bo v okviru svojih pristojnosti poskrbel za vzorno nasledstvo in tranzicijo," je še dodal Lovše.

IO SZS je na redni seji sprejel tudi sklep o sklicu redne letne skupščine, ki bo 3. novembra 2010. Volilna skupščina Olimpijskega komiteja Slovenje − Združenja športnih zvez (OKS) bo 7. decembra 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.