Šport
22 ogledov

SZS: reprezentantom račun za 5.000 €

Marusa Ferk Reuters
Odbor za alpsko smučanje Smučarske zveze Slovenije je v četrtek zvečer potrdil sklep strokovnega sveta panoge, ki je pred sejo odbora odločil, da bodo morali tekmovalci in tekmovalke za nastope v svetovnem pokalu plačati 5.000 evrov za stroške programov.

Člani strokovnega sveta niso pristali na krčenje ekip ali zmanjševanje obsega programa, saj bi to vplivalo na kvaliteto izvedbe zastavljenih ciljev. Seznanili so se tudi z informacijo, da nekateri tekmovalci, kljub pripravljenosti njihovih klubov, da pomagajo pri zbiranju sredstev za participacijo, odločno zavračajo podpis pogodb. Pogodbe z zvezo so namreč podpisali le štirje mlajši tekmovalci.

Odbor je soglasno sprejel sklep, da za smučarsko sezono 2011/2012 participacija tekmovalcev ostaja. Pogoj za podpis pogodb tekmovalcev so urejene obveznosti do SZS za nazaj, SZS pa se je obvezala, da bo poravnala svoje obveznosti do tekmovalcev, vključno z nagradami za lansko sezono. Če bo kdo izmed tekmovalcev kljub temu zavrnil podpis pogodbe, se ne bo mogel udeležiti reprezentančnih treningov in tekmovanj.

Odbor se je seznanil tudi s prijavama za mesto novega predsednika zbora in odbora panoge po odstopu Jureta Koširja. Kandidaturi sta oddala Janez Dekleva (Alpetur) in Borut Hrobat (Triglav Kranj), o novem predsedniku pa bo odločal zbor panoge, ki je sklican za 29. september.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.