Šport
12 ogledov

SZS: "Skakalci bodo prejeli denar"

Robert Kranjec Planica 2010 Saša Despot
"SZS je v tem tednu začela poravnavati obveznosti v skupni višini več kot milijonov evrov," v odziv na protest skakalcev sporoča Smučarska zveza Slovenije. "Tako bo tudi 13 skakalcev prejelo plačilo zapadlih obveznosti v višini 70.000 EUR."

Smučarji skakalci so dali v torek jasno vedeti, da imajo dovolj praznih obljub Smurčarske zveze Slovenije. "Odločili smo se, da na oblačilih ne nosimo več sponzorskih napisov, bomo pa še vedno skakali, saj imamo ta šport radi," je dejal najboljši slovenski skakalec Robert Kranjec. Samo da so skakalci prišli s težavami v javnost, se je SZS prebudila. Pozno zvečer so v sporočilu za javnost zatrdili, da jim bodo poplačali vse zaostale obveznosti, skakalce pa povabili na pogovor. Prva ekipa na sedež SZS odhaja to sredo ob 12. uri.

To je celotno sporočilo SZS za javnost: "Kot smo javnost obvestili v sporočilu pretekli teden, je Smučarska zveza Slovenije v tem tednu začela poravnavati obveznosti v skupni višini več kot 1.000.000 EUR. Večje vrednosti se nanašajo na odmene tekmovalcem za trženje oglasnih površin na športni opremi (pokrivala, smuči, oblačila) v višini 190.000 EUR, pogodbenih sodelavcev v višini 160.000 EUR in dotacije klubom v višini 102.000 EUR. Poleg tega bodo poravnane davčne in zapadle finančne obveznosti ter stroški tekočega poslovanja in priprav tekmovalcev. Tako bo tudi 13 skakalcev prejelo plačilo zapadlih obveznosti v višini 70.000 EUR."

"V zahtevnih gospodarskih razmerah ni enostavno zbrati toliko pokroviteljskih sredstev in uspeti na razpisih Ministrstva za šolstvo in šport in Fundacije za šport, kot jih zberemo na Smučarski zvezi Slovenije. Proračun za prihajajočo sezono bo potrjevala Skupščina SZS prihodnji teden. Veseli smo, da nam je tudi za sezono 2011/2012  uspelo zbrati več sredstev kot v pretekli sezoni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.