Šport
13 ogledov

Tadeja strelja na zmago

Tadeja Brankovič - Likozar Žurnal24 main
Biatlonska karavana se bo na Rudnem polju ustavila že decembra. Optimizma ne manjka. Prva tekma letošnjega svetovnega pokala je na sporedu čez tri tedne.

Devet slovenskih reprezentantov se bo za točke merilo v Kontiolahtiju. S pripravljalnim obdobjem sta zadovoljna oba trenerja, Uroš Velepec (moška ekipa) in Tomaš Kos (ženska ekipa), vrhunca za naše lovce na smučeh pa bosta svetovno prvenstvo v Östersundu in tekmovanje na domačem terenu.

Teja Gregorin © Boštjan Tacol

 
Naša najboljša biatlonka zadnjih nekaj let Tadeja Brankovič - Likozar se je v poletnem obdobju ubadala predvsem s poškodbo rame. Na zmagovalnem odru je stala že šestkrat, vendar nikoli na najvišji stopnički: "Zadovolji me samo napredek. Zmaga je moja velika želja. Če mi je usojena, potem bo prišla." Cerkljanka upa, da bo rama zdržala do svetovnega prvenstva, saj jo na Östersund vežejo lepi spomini: "Teren na Švedskem mi odgovarja, tam sem bila že dvakrat na stopničkah."

Lanski svetovni pokal je končala na skupnem 11. mestu, tik za njo je bila Teja Gregorin . Obe bosta nepogrešljivi člen že preverjeno močne štafete. "Vse štiri smo izenačene in lahko presenetimo na vsaki tekmi," v uspeh četverice verjame Gregorinova in dodaja: "Želim si stopničk in verjamem, da jih lahko dosežem."

Naš najboljši biatlonec Janez Marič je moral na operacijo desnega kolena, po najbolj črnem scenariju pa bo moral izpustiti celotno sezono. V moški ekipi tako največ stavijo na mladega Klemena Bauerja : "Redno se želim uvrščati med dobitnike točk, sanjam pa tudi o olimpijski kolajni."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.