Šport
43 ogledov

Taekwondoisti na SP do četrtfinala

Varovanci Tomaža Barade so osvojili peto do osmo mesto. (Foto: osebni arhiv) Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca v taekwondoju ITF, ki jo vodita Vahid Drapič in Tomaž Barada, je v ekipnih borbah na SP v argentinski Mar del Plati dvakrat obstala pred kolajnami.

Tako mladinska kot članska moška ekipa sta v nedeljo, zadnji dan tekmovanja, izgubili v četrtfinalnih bojih in tako osvojili 5. do 8. mesto. Svetovni prvaki pri članih so postali Argentinci, pri mladincih pa Italijani.

Slovenska članska ekipa v postavi Denis Drapič, Matej Eržen, Aleš Lorber, Gregor Rudolf, Aleš Zemljič in Mitja Potočnik je v prvem kolu ugnala ekipo Nizozemske, v drugem kolu ekipo ZDA, v četrtfinalu pa se je pomerila z Irsko. V dvoboju s slednjo je izgubila prvi dve borbi, nato z dvema zmagama izid izenačila, po tesni odločilni borbi pa so na koncu slavili Irci.

V finalu članskih ekip sta se pred temperamentnimi navijači – ki so ves čas prvenstva vsako zmago domačih predstavnikov bučno pozdravili, za vsak poraz pa nasprotne tekmovalce in sodnike "nagradili" z žvižgi in tudi plastenkami ter za sklepni obračun pripravili pravo nogometno vzdušje – udarili ekipi Argentine in Poljske.

Reprezentanci sta bili pred odločilno peto borbo izenačeni, vsaka s po eno zmago in neodločenim izidom. Zadnji obračun je postregel z napeto borbo, ki je bila zaradi spornih odločitev nekaterih stranskih sodnikov tudi prekinjena, v njej pa je prevladal poljski predstavnik. Na splošno začudenje tekmovalcev in trenerjev, a veliko veselje navijačev so sodniki zmago prisodili domačemu borcu in argentinska reprezentanca je postavila piko na i uspešnemu nastopu na prvenstvu na domačih tleh.

Mladinska ekipa v postavi Nejc Blanuša, Nejc Gazvoda, Matej Brbre, Žiga Ozmec, Vid Kajtna in Sven Šincek je bila v prvem kolu prosta, v drugem imela za nasprotnika Portoriko, v četrtfinalu pa so jih ugnali nemški predstavniki. Svetovni prvaki so postali Italijani.

Argentina je bila s 16 zlatimi, petimi srebrnimi in 14 bronastimi najuspešnejsa reprezentanca prvenstva. Sledile so Nova Zelandija (sedem zlatih, devet srebrnih in sedem bronastih), Poljska (pet, osem, sedem), Nemčija (pet, tri, sedem) in Finska (tri, ena, štiri). Slovenija je na prvenstvu, na katerem je sodelovalo 750 tekmovalcev iz 51 držav, osvojila dve zlati in tri bronasta odličja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.