Šport
74 ogledov

Tajfun z zaključno žogo

Tajfun, Rogaška KZS/alesfevzer.com
Košarkarji Tajfuna so dobili tretjo tekmo finala lige Telemach in v seriji povedli z 2:1.

Šentjurčani za osvojitev zgodovinskega prvega naslova državnega prvaka potrebujejo le še eno zmago. V Rogaški Slatini so premagali Rogaško s 65:57 (18:14, 27:27, 47:46). Tajfun si lahko naslov zagotovi že v četrtek, ko bo v Šentjurju ob 18. uri četrta tekma. Glede na to, da Tajfun v letošnji končnici, torej četrtfinalu, polfinalu ter finalu, še ni izgubil na domačem parketu in da na drugi strani Rogaška še ni zmagala v gosteh, se v dvorani osnovne šole Hruševec obeta izjemno vzdušje.

Takšno je bilo tudi tokrat v Rogaški Slatini. Glede na izenačenost ekip - pred 48 urami sta igrali dva podaljška - je bila uvodna prevlada Tajfuna kar nekoliko nenavadna. Gostje so si po zaslugi čvrste obrambe že v 6. minuti priigrali dvomestno prednost (13:2). Varovanci trenerja Damjana Novakovića so se pritiska otresli šele po minuti odmora in nekaj menjavah; do konca prve četrtine so razliko znižali na štiri točke, tik pred velikim odmorom pa so prvič rezultat izenačili (27:27).

Drugič polčas je bil bolj pričakovan, se pravi izenačen in negotov. Rezultat je bil šestkrat izenačen, ekipi sta se nekajkrat izmenjali v vodstvu, v zaključek tekme pa so z boljšim izhodiščem vstopili Šentjurčani. Prednost koša ali dveh so ohranili do 39. minute, ko pa je Rogaški dokončno popustila zbranost, izbranci Damjana Mihevca pa so ji zadali končen udarec.

Najboljši posameznik tekme je bil znova 37-letni Dragiša Drobnjak, ki ima v finalu povprečje več kot 21 točk na tekmo in je na odlični poti, da si zagotovi naziv MVP in svoj šesti naslov državnega prvaka s tremi različnimi klubi. Kranjčan je tokrat dosegel 22 točk (met za dve točki 8:9) in imel šest skokov. Na drugi strani je imel dvomestno število točk le Žiga Dimec (19).

"Očitno je nesrečen poraz pred dvema dnevoma preveč vplival na psiho igralcev. To za mene ni noben izgovor, čeprav je očitno temu tako. Igrali smo raztrgano, brez glave in repa. Izgubili smo precej žog, čeprav nas nasprotniki k temu niso prisilili, precej stvari delali površno in izgubili. Ne moreš pričakovati drugačnega razpleta, če dosežeš le 57 točk. Ne preostane nam drugega, kot da pokažemo, da smo pravi športniki ter da se psihično poberemo," je po porazu dejal trener Rogaške Novaković.

Med polčasom tretje tekme je Košarkarska zveza Slovenije podelila tradicionalne nagrade za Pokal mladih, ki sta ga v tej sezoni osvojila Ježica v ženski kategoriji in Helios v moški. Gre za tekmovanje, v katerem se po posebnem točkovanju ocenjuje vse mlajše starostne kategorije - od 13 do 19 let. Pri ocenjevanju se upošteva množičnost kluba, kakovost, ki izhaja iz uvrstitve ekipe v tekmovanju, spoštovanje tekmovalnih določil ter upoštevanje športnih pravil igre. Pri fantih sta se za Domžalčani zvrstila Union Olimpija in Grosuplje, pri dekletih pa je bil drugi Athlete Celje, tretja pa Ilirija.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.