Šport
15 ogledov

"Takih šampionov nimamo veliko"

jure košir Saša Despot
Zgodovinski uspeh Tine Maze je v Garmisch-Partenkirchnu v Nemčiji v živo spremljal tudi predsednik zbora za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije Jure Košir. "Res je šampionka."

Nekdanji odlični smučar je bil ob prvem naslovu svetovnega prvaka v samostojni Sloveniji kajpak presrečen: "Čestitke Tini in njeni ekipi! Opravili so vrhunsko delo. Tina je znova dokazala, da je res šampionka. In takih nimamo veliko, tudi v zgodovini jih ni bilo veliko. Istočasno sem vesel, da smo se pred sezono uspeli dogovoriti s Team to aMaze, da smo na neki način sodelovali. Mislim, da uspešno, z manjšimi težavami, ampak te se vedno pojavljajo."

Tina je znova dokazala, da je res šampionka. In takih nimamo veliko, tudi v zgodovini jih ni bilo veliko.
Jure Košir

Do sprememb v odnosu med Team to aMaze in SZS je prišlo potem, ko je na mesto predsednika krovne organizacije prišel poslovnež Tomaž Lovše. "On je bil dejansko največji promotor tega dogovora, sam je vložil ogromno energije in finančih sredstev," pove Jure Košir, ki si je Tinin zmagovalni nastop ogledal tik ob progi. "Poskušal sem pomagati, kjer se je dalo. Krasen dan, kaj naj rečem! Kot bivši tekmovalec sem vesel takih stvari. Ko sva se z Andreo Massijem srečala na progi, ni bilo treba dosti govoriti, solze so tekle same od sebe. Prav tako pri našem strokovnem vodji Mihi Verdniku. Konec koncev smo vsi v istem kotlu. Gre za uspeh slovenskega športa, ki bo potegnil marsikaterega smučarja in smučarko, da bo še bolj zagnano treniral. Piše se zgodovina in upam, da  jo bomo pisali še dolgo. Osebno se bom zelo trudil v dobro tega športa!"

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Košir priznava, da zadeve niso popolne. "Še vedno so težave. Daleč od tega, da bi bile stvari urejene tako, kot je treba. Cenim pa trud, delo, zagnanost ljudi in mislim, da bo na dolgi rok to prineslo rezultate. Nekaj jih je že. Imamo dvakratnega svetovnega mladinskega prvaka, na olimpijskihh igrah mladih imamo punco, ki je najboljša. Nimamo jih pa veliko in dejstvo je, da nikoli ne bomo velesila. Smo pa Slovenci zgodovinsko s tem športom zelo povezani in tako mora ostati tudi v prihodnje. Treba bo veliko delati in biti predvsem bolj iznajdljiv kot so velike države, s katerimi Slovenija v finančnem smislu težko tekmuje."

Za dobre rezultate bo še nekaj časa skrbela tudi Mazejeva, ki ima 27 let. "Želim si, da bi bilo tako. Naslednja tekma je že v soboto. In glede na to, kako smuča, je zmožna tudi tam poseči po kolajni. Zakaj ne? Tudi ona tako razmišlja. To je pravilno razmišljanje. Malo je takih šampionov," pove Košir in poda še kratko oceno preostalih ekip članske A-reprezentance: "Vesel sem tega, kar se dogaja v hitrih disciplinah pri moških. Nekateri deli pa niso tako dobri, potrebne bodo kakšne spremembe. To zadevo bomo zagotovo obravnavali in analizirali ob koncu sezone."

Člani slovenske delegacije so uspeh zvečer proslavili v hotelu, kjer biva večji del slovenske odprave (z izjemo Teama to aMaze), a je vse ostalo v mejah normale. Že v petek se prvenstvo nadaljuje z moškim veleslalomom. Velik sprejem slovenski športni junakinji pa pripravljajo v nedeljo na Prešernovem trgu v Ljubljani. Ob 17. uri lahko zlato Tino pozdravite tudi vi!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.