Šport
7 ogledov

Tako blizu, a tako daleč

Milivoje Novaković je proti San Marinu zabil svoj peti zadetek v kvalifikacijah. Saša Despot
Zadnje kolo rednega dela kvalifikacij se ni odvil po idealnem scenariju, saj zmaga v San Marinu ni zadostovala za prvo mesto v skupini in Slovenija je tako čakala na nasprotnika v dodatnih kvalifikacijah.

V zadnjem kolu rednega dela kvalifikacij je Slovenijo čakalo gostovanje pri zadnjeuvrščeni ekipi skupine C, San Marinu. Po najbolj črnem scenariju bi Slovenija končala na tretjem mestu za Slovaško ter Češko, toda za to bi ga morali izbranci Matjaža Keka na zadnji tekmi pošteno polomiti. Po najbolj optimističnem scenariju pa bi se naša reprezentanca, ob zmagi proti San Marinu in porazu Slovaške na gostovanju pri Poljski, na mundial uvrstila neposredno, prav zato so slovenski ljubitelji nogometa zadnji obračun svojih ljubljencev spremljali zgolj z enim očesom, veliko pozornosti pa so posvetili že omenjeni tekmi med Poljsko in Slovaško.

Stvari so se na koncu razpletle po tretjem možnem scenariju in naša izbrana vrsta je morala kljub prepričljivi zmagi proti San Marinu, bilo je 3:0, v dodatne kvalifikacije, kjer bi se lahko pomerili s Portugalsko, Francijo, Grčijo ali Rusijo. Slovaki so namreč iz zasnežene Varšave odnesli vse tri točke ter se prvič v samostojni državi veselili neposredne uvrstitve na katero izmed velikih nogometnih tekmovanj.

Kvalifikacije za SP 2010, 10. kolo:

San Marino : Slovenija 0:3 (0:1)
Novaković (24), Stevanović (68), Šuler (81)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.