Šport
50 ogledov

Tako je Roglič prišel do izjemne zmage

dirka po Baskiji Primož Roglič EPA
Slovenski kolesar Primož Roglič še naprej navdušuje ljubitelje enega najtežjih športov.

Nekdanji smučarski skakalec Primož Roglič je v zadnjih letih zablestel med kolesarsko elito, enega izmed vrhuncev pa je dosegel včeraj na 4. etapi dirke po Baskiji. Zasavec je med etapo večkrat napadel, uspel pa mu je prav zadnji napad, v cilj je prikolesaril z dvema sekundama prednosti pred zasledovalci in se v skupni razvrstitvi povzpel na drugo mesto. Za nosilcem rumene majice Davidom de la Cruzom zaostaja le za sekundo.

"Bilo je veliko napadov in, ko sem se znašel v ospredju, sem vedel, da je prišel moj trenutek. Napadel sem in naredil vse, da bi obdržal vodstvo. Kolesaril sem na polno do cilja. Sem brez besed. Zelo sem vesel zmage in tega, da se nam je vse izšlo," je po etapni zmagi dejal Roglič.

Danes bo na sporedu kraljevska etapa tokratne preizkušnje v Baskiji, 139 km dolga etapa od Bilbaa do Eibarja s tremi gorskimi cilji prve kategorije.

Roglič je v svoji drugi sezoni med kolesarji svetovne serije že kolesaril zelo uspešno. Zabeležil je skupno zmago na dirki po Algarveju, četrti pa je bil skupno na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Že v letu 2015 je bil skupni zmagovalec dirk po Sloveniji in Azerbajdžanu, takrat je bil še član novomeške Adrie Mobil, lani pa je zabeležil tudi etapno zmago na slovitem Giru.

Roglič je edini profesionalni kolesar na svetu, ki se lahko pohvali tudi z naslovom svetovnega prvaka v smučarskih skokih. To mu je uspelo na mladinskem SP z ekipo Slovenije. Leta 2007 je v Planici doživel grozovit padec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.