Šport
757 ogledov

Tako se bo ICEHL poklonila pokojnemu hokejistu

hokej Profimedia Fotografija je simbolična.
Hokejski svet je zavit v črno po smrti 24-letnega Borisa Sadeckega.

Vodstvo hokejske lige ICEHL je sporočilo, da bodo vse tekme v prihajajočem koncu tedna v spomin na tragično preminulega mladega igralca slovaške ekipe Bratislava Capitals Borisa Sadeckega začeli z minuto molka, igralci pa bodo na čeladah imeli njegovo številko 10. Odpovedani sta obe tekmi slovaškega kluba, vse druge bodo igrali.

Kot so še zapisali na spletni strani tekmovanja, bo ta konec tedna in nato tudi sezona posvečena spominu na mladega igralca slovaškega kluba, z minuto molka in simbolično številko na čeladah pa bodo vsi udeleženci tekmovanja izkazali sožalje njegovim soigralcem, družini in prijateljem.

sadecky | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Boris Sadecky, 24-letni hokejist Bratislave Capitals, je umrl v sredo v bolnišnici, kamor so ga prepeljali pred dnevi, potem ko se je zgrudil med tekmo z Dornbirnom.

Ta je bila pri 1:0 za domače na začetku druge tretjine prekinjena, potem ko se je Sadecky nenadoma zgrudil. Na ledu so ga takoj oskrbeli reševalci, nato pa odpeljali v bolnišnico. Stanje je bilo, kot je sporočil klub, resno, v sredo pa je hokejist umrl.

Ena od obeh tekem, ki bi ju morala Bratislava igrati konec tedna, je bila tudi gostovanje pri vodilni ekipi tekmovanja, ljubljanski SŽ Olimpiji. Iz ljubljanskega kluba so že danes dopoldne sporočili, da tekme v petek ne bo ter da je prestavljena za nedoločen čas. Ljubljančane sicer pred reprezentančno prekinitvijo čakata še dve tekmi, danes gostovanje v Znojmu, v nedeljo pa domača tekma z madžarskim Fehervarjem.

SŽ Olimpija ICEHL Šport Hokejisti Olimpije po tragični smrti Sadeckyja brez tekme
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.