Šport
32 ogledov

Tako se je Domen ustrašil za Petra

peter prevc EPA
Uvodno tekmo nove sezone smučarskih skokov v finskem Kuusamu sta v največji meri zaznamovala brata Prevc.

Domen Prevc se je po zaslugi napake brata Petra veselil svoje prve zmage na tekmah za svetovni pokal. Najmlajši udeleženec tekme je bil po prvi seriji četrti in se s fantastičnim skokom v finalu vmešal v boj za zmago, ki mu jo je s padcem po doskoku na nek način ''podaril'' najboljši skakalec pretekle sezone. Če bi ostal na nogah, bi zmaga pripadla Petru.

"Na tak način zmagati ni najlepše, saj je brat, ki je skočil zelo dobro, v finalu padel. Upam, da ni nič narobe z njim. Sam si želim tudi jutri skočiti dobro in daleč," je po tekmi dejal Domen, ki je pri rosnih 17 letih dosegel največji uspeh v njegovi karieri.

domen prevc | Avtor: Youtube Youtube


Mlajši od obeh Prevcev, ki mu je v izteku skakalnice čestital tudi njegov brat, bo tako na sobotni tekmi v Kuusamu prvič nosil rumeno majico.

S prikazanim s strani slovenskih orlov je bil upravičeno zadovoljen tudi trener Goran Janus. "Nisem le zadovoljen, to je bila odlična predstava Domna in Petra! Čestitke Domnu za prvo zmago v svetovnem pokalu in obenem trenerju Gorazdu Bertonclju, s katerim je bil celo poletje. Škoda tega padca, vendar stopničke so stopničke. Videli smo tudi Jurija v finalni seriji z dobrim skokom, tako da podlaga je. Ostali trije pa bodo morali dodati," je dejal glavni trener slovenske skakalne reprezentance in dodal: "Peter in Domen Prevc sta ekstremna skakalca. V Kuusamu je skakalnica velika in prednost imajo tisti, ki tudi dobro letijo."

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 08:21 26.november 2016.

    Samo, da se Peter ni poškodoval.Čestitke Domnu.Čestitke Slatnarju za odlične smučkeNekoč bo tudi....................Prvi Prevc....Drugi Prevc.....